Duodamas interviu žurnalistams, britas pripažino, kad norėtų persikelti į ankstesnę „Formulės-1“ erą, kuomet rizika ir pavojus buvo nuolatiniai sportininkų palydovai.

„Manau, kad ankstesniai laikais vaikinai rizikuodavo daugiau. Spėju, kad ir jų gyvybei grėsė didesnis pavojus. Norėčiau būti senesnių laikų lenktynininku“, – pareiškė 2008 m. pasaulio čempionas.

„Nežinau, kodėl, bet toks buvau visada – linkęs šiek tiek labiau rizikuoti. Ne tiek rizikuoti, kad kelčiau pavojų kitiems, tiesiog šiek tiek labiau linkęs į tai“, – teigė jis.

Polinkis į riziką – greitų lenktynininkų bruožas

L. Hamiltonas paaiškino manantis, kad polinkis rizikuoti yra greitų lenktynininkų bruožas, bei pastebėjo, jog abi šios savybės ima menkti sukūrus šeimą ir sulaukus vaikų.

Taip „McLaren“ pilotas atsakė į buvusio „Formulės-1“ piloto Hanso-Joachimo Stucko, pasiūliusio jam pasitikrinti psichiką, kritiką, kartu atkreipdamas dėmesį į šio pasiekimus.

„Kaip jam sekėsi „Formulėje-1“? Ne taip jau gerai. Būtent. Tai viską pasako“, – taip apie 1974-1979 m. lenktyniavusį ir aukščiausia trečia vieta lenktynėse galintį pasigirti vokietį atsiliepė britas.

„Manau, kad šiek tiek didesnis polinkis į riziką ir skiria greitesnius lenktynininkus nuo ne tokių greitų. Tai galima matyti vyresnių pilotų atveju – sukūrę šeimas, jie šiek tiek labiau atsipalaiduoja“, – pastebėjo sportininkas.

„Davidas Coulthardas kartą man prasitarė, kad gimus vaikui jis nebenorėjo pernelyg rizikuoti, nes norėjo būti tikras, kad kitą dieną pamatys savo vaiką. Taigi, jis buvo linkęs mažiau rizikuoti, galbūt tai natūralu. Aš vis dar esu jaunas ir nesu tokioje padėtyje, todėl negaliu pasakyti, ar man sukūrus šeimą nutiktų tas pats. Iki to dar labai ilgas kelias.“

Svarbiausia – neperžengti ribos

Paprašytas pakomentuoti neretus palyginimus su taip pat dažnai į incidentus įsiveliančiu „MotoGP“ lenktynių dalyviu Marco Simoncelli, L. Hamiltonas atkreipė dėmesį į tai, kaip svarbu neperžengti ribos, už kurios jau keli pavojų kitiems.

„Akivaizdu, kad jis tikrai talentingas motociklininkas, nes jau pasiekė tokį lygį. Toks važiavimo stilius ir atvedė jį į tokias aukštumas. Nepaisant to, manau, kad sporte yra tam tikra riba, už kurios jau elgiesi labai pavojingai ir keli pavojų kitų gyvybėms“, – tvirtino pilotas.