L. Hamiltonas užtikrintai pirmavo visų lenktynių metu, tačiau paskutiniajame rate sprogo jo bolido priekinio rato padanga. Vis dėlto prieš antroje vietoje važiavusį „Red Bull“ lyderį Maxą Verstappeną britas tuomet turėjo daugiau nei 20 sekundžių pranašumą.

Pasaulio čempiono persvara greitai tirpo, tačiau M. Verstappenas jo taip ir nepasivijo – L. Hamiltonas savo galinio vaizdo veidrodėlyje varžovą pamatė tik kirsdamas finišo liniją.

Lenktynių pabaigoje, kiek anksčiau, sprogo ir L. Hamiltono komandos draugo Valtteri Botto padanga, todėl suomis iš 2-osios vietos nukrito į 11-ąją. Tai leido ant podiumo užlipti „Ferrari“ atstovui Charlesui Leclercui, kuris finišavo trečias.

Už pirmojo trejeto vienas po kito finišavo Danielis Ricciardo, Lando Norrisas, Estabanas Oconas, Pierre‘as Gasly, Alexas Albonas, Lance‘as Strollas, o dešimtuką užbaigė Sebastianas Vettelis.

Padangos sprogimą lemiamu metu patyrė ir „McLaren“ pilotas Carlosas Sainzas, kuris per paskutinį ratą iš ketvirtosios vietos nukrito į tryliktąją.

Rekordinį septintą kartą Silverstoune triumfavęs L. Hamiltonas dar labiau priartėjo prie Michaelio Schumacherio laimėtų F-1 lenktynių rekordo (91).

Šešiskart čempiono sąskaitoje dabar yra 87 pergalės.

Prieš pat lenktynių pradžią nelaimė ištiko Nico Hulkenbergą. Koronavirusu susirgusį „Racing Point“ pilotą Sergio Perezą šiame etape pakeitęs lenktynininkas taip ir nestartavo: pernai iš F-1 pasitraukęs vokietis negalėjo lenktyniauti dėl bolido gedimo.


Lenktynių pradžioje savo pasirodymą baigė ir su Alexu Albonu susidūręs Kevinas Magnussenas, o netrukus savo lenktynes pabaigė ir avariją padaręs Danilas Kvyatas. Po ruso nesėkmės į trasą išvažiavo saugos automobilis.

Įvairių problemų su bolidu visų lenktynių metu turėjo ir 2007 metų F-1 čempionas Kimi Raikkonenas. „Alfa Romeo“ garbę ginantis suomis vienu metu prarado kantrybę, kai komanda per vėlai nurodė nesukti jam į techninio aptarnavimo zoną.

„Dabar jau per vėlu, po velnių“, – piktai sušuko į techninio aptarnavimo zoną jau įvažiavęs K. Raikkonenas, kuris tarp finišavusių lenktynininkų buvo paskutinis 17-as.

Penktosios sezono lenktynės rugpjūčio 9-ąją taip pat vyks Silverstoune. Šios lenktynės bus šventinės – jos skirtos 70-osioms F-1 metinėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)