Monakietis įveikė antroje vietoje likusį „Mercedes“ lyderį Lewisą Hamiltoną ir trečią poziciją iškovojusį komandos draugą Sebastianą Vettelį.

Paskutinėje važiavimų dalyje sportininkams įveikus pirmuosius greitus ratus į pirmą poziciją pakilo S. Vettelis. Vokietis vėliau dar kartą bandė pagerinti savo paties rezultatą, bet nesėkmingai. Neužbaigęs greitojo rato sportininkas pasuko į techninio aptarnavimo zoną.

Tuo tarpu C. Leclercas įveikė antrą greitąjį ratą ir, pagerinęs komandos draugo rezultatą, pakilo į pirmą vietą.

L. Hamiltonas pasinaudojo tuo, jog S. Vettelis nepagerino savo rezultato. Britas važiavimų pabaigoje sugebėjo padidinti tempą ir pakilti į antrą vietą. S. Vettelis liko trečias, o greta jo iš ketvirtos vietos sekmadienio lenktynes pradės „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas.

Antrasis „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas šį kartą liko tik penktoje vietoje, aplenkęs „Red Bull“ atstovą Alexą Alboną.

Likusias pozicijas pirmame dešimtuke išsidalino sportininkai, pilotavę bolidus su „Renault“ varikliais. Septintoje vietoje važiavimus baigė „McLaren“ lenktynininkas Carlosas Sainzas. Tuo tarpu antrasis britų ekipos pilotas Lando Norrisas liko dešimtas.

Tarp dviejų „McLaren“ lenktynininkų įsiterpė „Renault“ duetas. Danielis Ricciardo kvalifikaciją baigė aštuntas, o Nico Hulkenbergas – devintas.