Po varžybų surengtoje spaudos konferencijoje britas prisiminė įvykius iš praeities ir džiaugėsi iškovotu dar vienu čempiono titulu.

„Prisimenu kai pirmą kartą tapau Didžiosios Britanijos čempionu. Grįždami namo kartu su tėvu dainavome „We are the Champions“, – kalbėjo L. Hamiltonas. - Sunku net patikėti, kad dabar esu triskart F-1 čempionas. Esu už tai dėkingas savo tėvui, šeimai, kuri mane palaikė visus tuos metus ir paaukojo tikrai daug, kad vieną dieną atsidurčiau čia. Esu dėkingas savo sirgaliams už pozityvią energiją, laiškus ir žinutes, kurias gaunu.

Suprantu, kad tol kol lenktyniauju F-1, galiu pasinaudoti šiuo sportu ir įkvėpti žmones. Tikiuosi, kad iš to kas šiandien nutiko, daugelis suprato, jog niekada nereikia pasiduoti siekiant savo svajonių. Tiesiog turi dirbti ta linkme.“

Kalbėdamas apie lenktynes, L. Hamiltonas teigė, jog buvo keli atvejai kuomet jis baiminosi, jog gali nenugalėti.

„Aš buvau atsilikęs, o trasoje pasirodžius saugos automobiliui, Nico atliko sustojimą. Vienu metu jis buvo labai greitas. Tačiau visą laiką tikėjau, kad turiu šansų nugalėti.

Spaudžiau kiek galėjau. Nico puikiai pasirodė. Nuo tada, kai tapau šios komandos nariu, jis lenktyniauja fantastiškai. Labai jį gerbiu kaip komandos draugą.

Kaip jau sakiau anksčiau, esu labai patenkintas, ypač tuo, jog pasiekimais pavyko susilyginti su Ayrtonu Senna. Jis visada man daug reiškė ir vis dar reiškia. Tad jaučiuosi palaimintas.“

J. Buttonas: pasiekėme geriausią galimą rezultatą

Jensonas Buttonas JAV GP finišavo šeštas. Tačiau „McLaren“ pilotas nebuvo patenkintas tempu, ypač po to, kai vidury lenktynių trasa pradžiuvo.

„Mes puikiai pasirodėme strategiškai, kur kas mažiau džiugina „McLaren“ pajėgumas, buvo labai sunku, kai trasa išdžiuvo. Mūsų tempas buvo žymiai mažesnis nei tikėtasi. Mums reikia išsiaiškinti kodėl. Mus tiesiog suvalgydavo trasos atkarpose, kur reikia daugiau akceleracijos. Kai buvo šlapia, buvo puiku, tikai tuo mėgavausi. Galėjau kažką padaryti, bet pabaigoje buvo labai sunku“, – kalbėjo J. Buttonas.

Britas paminėjo, kad tai buvo geriausias galimas rezultatas.

„Galima sakyti mes nugalėjome, nes mums pavyko išspausti viską iš bolidų ir darėme teisingus sprendimus. Mes nieko daugiau negalėjome padaryti, mūsų tempas yra mūsų tempas.“

S. Vettelis: tai buvo fantastiškos lenktynės

Sebastianas Vettelis liko patenkintas savo pasirodymu Ostine, JAV, vykusiose F-1 lenktynėse. Vokietis taip pat pasveikino L. Hamiltoną, kuris trečią kartą tapo „Formulės-1“ čempionu.

Prieš varžybas Ostine S. Vettelis nuo brito buvo atsilikęs 66 taškais ir dar turėjo teorinę galimybę kovoti dėl titulo. Situaciją apsunkino tai, jog vokiečio automobilyje buvo pakeistas variklis ir už tai sportininkui buvo skirta 10 starto pozicijų bauda. Nepaisant to, lenktynininkas sekmadienį vykusiose varžybose sugebėjo finišuoti trečias.

„Kai finišuoji ir supranti, kad praradai visus šansus kovoti dėl titulo, jausmas tikrai nėra puikus. Sveikinimai Lewisui, šiemet jis puikiai padirbėjo“, – sakė S. Vettelis. - Tai buvo fantastiškos lenktynės. Net nežinau kiek kartų varžybose matėme tiek virtualų, tiek tikrą saugos automobilį... Automobilis buvo puikus. Mums tai buvo geros lenktynės. Kai užsidėjome sausai trasos dangai skirtas padangas, du ratus tiesiog skridome. Man tikrai buvo malonu lenktyniauti.

Kol kas negalvoju apie kitus metus. Neturiu krištolinio kamuolio, tad negaliu pasakyti kas mūsų laukia ateityje. Tiesą pasakius, nelabai noriu tai sužinoti. Žinau, kad sunkiai dirbame ir mums gana neblogai sekasi judėti į priekį. Tad kalbant apie kitus metus, kol kas viskas atrodo gerai. Tačiau turime palaukti ir pamatysime, kaip bus iš tikrųjų.“