Lewisas yra iškovojęs bent po vieną pergalę visuose septyniuose savo karjerose F-1 sezonuose. „Neįtikėtinas jausmas. Norėčiau padėkoti visiems gerbėjams“, – ant apdovanojimų pakylos po pergalės kalbėjo L. Hamiltonas.

Lewisas Hamiltonas

„Komanda atliko neįtikėtina darbą. Vakar vakare daug analizavome ir vylėmės, kad padangos atlaikys. Net neįsivaizdavome, kad seksis taip gerai.“

„Šiandien buvau išalkęs pergalės. Stengiausi iš visų jėgų. Paprastai užstringu už kitų, tačiau šiandien naudojausi visomis įmanomomis progomis. Perėjus į naują komandą, tai tikriausiai viena svarbiausių pergalių mano karjeroje. Negalėčiau būti labiau patenkintas.“

„Tikiuosi, kad pasieksime dar daugiau. Mes turime labai stengtis, tačiau jei sugebėjome priversti padangas veikti čia – galime tai padaryti ir bet kur kitur“, - sakė L. Hamiltonas.

K. Raikkonenas: vis apsunkinu sau gyvenimą šeštadieniais

Sebastiano Vettelio atakas atrėmęs ir antras sekmadienio F-1 lenktynėse finišavęs Kimi Raikkonenas apgailestavo, jog gyvenimą pats sau apsunkina ne itin gerai pasirodydamas šeštadieniais vykstančioje kvalifikacijoje.

Kimis Raikkonenas

„Vis apsunkinu sau gyvenimą šeštadieniais, tad turiu sumokėti atitinkamą kainą sekmadieniais. Turėjau gerą automobilį, atlikome du sustojimus. Lenktynių pabaigoje vyko atkakli kova su Sebastianu, tačiau mums pavyko iškovoti daugiau taškų už jį“, – po lenktynių kalbėjo „Lotus“ ekipos pilotas K. Raikkonenas.

Jo teigimu, varžybų pabaigoje jis buvo ramus ir žinojo, jog pavyks už savęs išlaikyti čempionato lyderį S. Vettelį: „Lenktynių gale padangų būklė buvo gera. Neturėjau jokių abejonių, kad galiu išlaikyti Sebastianą už savęs. Komanda dirbo gerai, viskas klostėsi gerai. Deja, vakar mums nebuvo pati lengviausia diena. Priešingu atveju būtume galėję kovoti dėl pergalės.“

S. Vettelis: ne pačios geriausios lenktynės

Antras Vengrijoje finišavęs čempionato lyderis Sebastianas Vettelis pareiškė, jog tai buvo ne pačios geriausios lenktynės. Su įvairiomis problemomis ir sunkumais susidūręs vokietis neslėpė, jog tikėjosi pirmą kartą nugalėti Hungaroringe.

Sebastianas Vettelis

„Startas buvo sunkus, Lewisas vėliau atitrūko nuo mūsų. Manėme, kad galėsime jį pavyti su minkštesnėmis padangomis. Aš taip pat apgadinau priekinį sparną ir tai mums tikrai nepagelbėjo. Bandžiau išsilaikyti ir kovoti dėl geresnės pozicijos su Kimiu. Negalėjau jo įveikti tiesiojoje. Šiandien tikėjomės šiek tiek daugiau“, - sakė „Red Bull“ pilotas S. Vettelis.

Jis taip pat pakomentavo antroje vietoje finišavusio Kimio Raikkoneno gynybą bei nusiskundimus, kuriuos jis išreiškė komandai radijo ryšiu: „Sakiau Kimiui, kad esu nepatenkintas, o jis tiesiog nusijuokė. Tokios jau tos lenktynės.“