Tiesa, antras finišavęs Nico Rosbergas vienu metu nuo L. Hamiltono atsiliko mažiau nei 2 sek.

„Automobilis nepasižymėjo puikiu balansu, dažnai slydo jo priekis“, – pasakojo lenktynių Kanadoje nugalėtojas L. Hamiltonas.

„Nepaisant to, nejaučiau didelio spaudimo. Nico buvo greitas, tačiau žinojau, kad galiu kontroliuoti situaciją. Kai reikėjo, turėjau rezervą, tad galėjau važiuoti greičiau. Tai buvo puikios lenktynės. Nežinau ar jas buvo įdomu stebėti, tačiau man jos tikrai patiko“, - teigė nugalėtojo titulą ginantis sezono lyderis.

N. Rosbergas: spaudžiau kaip pašėlęs

N. Rosbergas teigė, kad Kanadoje vykusiose lenktynėse norėdamas pavyti L. Hamiltoną jis spaudė kiek tik galėjo.

Vokietis nusileido britui šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje, tad varžybas turėjo pradėti iš antros pozicijos. Bet ir lenktynėse N. Rosbergui nepavyko įveikti L. Hamiltono. Nuo brito atsilikęs 2,2 sek. vokietis finišo liniją kirto antras.

Nico Rosbergas

„Kova su Lewisu buvo gera. Norėdamas jį pavyti ir padidinti įtampą spaudžiau kaip pamišęs. Tačiau jis nepadarė nė vienos klaidos ir pelnytai nugalėjo“, – sakė N. Rosbergas.

„Tai nebuvo lengvos lenktynės, kadangi turėjome taupyti degalus, stabdžius bei kitus dalykus. Vis dėlto, tai buvo gana geros varžybos, nors ir nepavyko jose nugalėti. Antra vieta – neblogas rezultatas.“

V. Bottas: mums reikėjo tokio rezultato

Trečias Kanadoje finišavęs Valtteri Bottas sakė, kad „Williams“ komandai reikėjo tokio rezultato. Suomis varžybas pradėjo iš ketvirtos pozicijos ir pirmoje jų dalyje bandė per daug neatsilikti nuo „Ferrari“ atstovo Kimi Raikkoneno. Pastarajam padarius klaidą, V. Bottas pakilo į trečią vietą, kurioje išsilaikė iki pat finišo.

„Mums tikrai reikėjo tokio rezultato, tai stipriai pakelia pasitikėjimą savo jėgomis. Dabar žinome, kad esame stipri komanda ir galime kovoti dėl vietos ant apdovanojimų pakylos. Ruošiame keletą automobilio atnaujinimų, tad tikiuosi, kad nuo lenktynių Austrijoje būsime ne prastesnės formos nei buvome pernai ir galėsime pakartoti panašius rezultatus.“

Valtteri Bottas

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi komanda. Šį savaitgalį ji puikiai padirbėjo. Kimio klaida leido mums pakilti viena pozicija. Tuomet mes pakeitėme savo taktiką. Tiek aš, tiek komanda tikrai puikiai padirbėjo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)