Tai buvo jau 49-oji L. Hamiltono pergalė karjeroje. Įdomu tai, kad 28 pergales jis pelnė vairuodamas „Mercedes“ bolidą.

Antras finišo liniją kirto Danielis Ricciardo iš „Red Bull“ ekipos gretų, Jis nuo L. Hamiltono atsiliko beveik septyniomis sekundėmis (+6.996).

Trečioji vieta atiteko dar vienam austrų komandos atstovui Maxui Verstappenui. Tai buvo jau ketvirtas jaunojo olando podiumas šį sezoną. Nuo nugalėtojo M. Verstappenas atsiliko 13.413 sek.

„Pole“ poziciją iškovojęs N. Rosbergas užėmė tik ketvirtąją vietą.

Penktąją bei šeštąją pozicijas okupavo abu „Ferrari“ komandos lenktynininkai: atitinkamai Sebastianas Vettelis ir Kimi Raikkonenas.

Septintas finišą pasiekė „namų“ GP dalyvavęs Nico Hulkenbergas su „Force India“ automobiliu.

Puikią formą šiandien pademonstravo Jensonas Buttonas iš „McLaren“ komandos. Britas priešpaskutiniame rate aplenkė Valtteri Bottą ir užėmė aštuntąją vietą. Tuo metu suomis liko devintas.

Kiek prasčiau sekėsi kitam „McLaren“ ekipos pilotui Fernando Alonso, penktadienį atšventusiam 35-erių metų gimtadienį, tačiau varžybų pabaigoje neatsilaikiusiam prieš Sergio Perezą iš „Force India“ komandos.

Meksikietis pelnė paskutinį skiriamą tašką, o F. Alonso liko 11-as.

Lenktynėse didžiausia intriga buvo tik po starto, kai sportininkai drąsiai mėgino užimti kuo geresnę poziciją. „Red Bull“ ekipos lenktynininkai tik per plauką nesusikabino viename iš trasos posūkių.

Vėliau lenktynėse didelių pasikeitimų nebuvo – L. Hamiltonas užtikrintai pirmavo, o N. Rosbergas tik laikinai buvo pakilęs iki antrosios vietos.

Finišo pasiekti nepavyko tik dviems sportininkams: Felipe Massai sugedo „Williams“ bolidas, o Felipe Nasrui – „Sauber“.

Primename, kad dabar vyks vasaros pertrauka, tad kitas F-1 vyks tik rugpjūčio 28 d. Belgijoje.

Bendroje įskaitoje toliau pirmauja persvarą prieš komandos draugą padidinęs L. Hamiltonas. Dabar jo sąskaitoje jau 217 taškų. Antras – N. Rosbergas (204 taškai), trečias – D. Ricciardo (130 taškų).


Konstruktorių Taurės įskaitoje nepavejama lyderė – „Mercedes“ (421 taškas).