Nelauktų staigmenų trasoje pažiro dar prieš startą: pirmoji vieta liko tuščia, nes šeštadienį kvalifikaciją laimėjęs Charlesas Leclercas dėl „Ferrari“ pavarų dėžės gedimo lenktyniauti negalėjo.

Neįpusėjus etapui nesėkmė ištiko „Mercedes“ mechanikus, kurie niekaip nesugebėjo nuimti padangos nuo į aptarnavimo zoną užsukusio Valtteri Botto automobilio, dėl ko suomiui galiausiai teko pasitraukti iš kovos.

Visomis šiomis aplinkybėmis geriausiai pasinaudojo Maxas Verstappenas iš „Red Bull Racing“, kuris ne tik finišavo pirmas, bet ir tapo naujuoju čempionato lyderiu, kadangi pagrindinis jo konkurentas Lewisas Hamiltonas tenkinosi tik septinta vieta.

Antrą poziciją užėmė Carlosas Sainzas su „Ferrari“, trečiąją – Lando Norrisas su „McLaren“, ketvirtąją – Sergio Perezas su „Red Bull Racing“, penktąją – Sebastianas Vettelis su „Aston martin“, šeštąją – Pierre'as Gasly su „AlphaTauri“.


Į bendros įskaitos viršų išsiveržęs M. Verstappenas turi 105, o L. Hamiltonas – 101 tašką. Trečias kol kas rikiuojasi L. Norrisas su 56, ketvirtas – V. Bottas su 47, penktas – S. Perezas su 44, šeštas – Ch. Lecrercas su 40 taškų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)