„Darysiu tai dėl smagaus laiko praleidimo. Pirmą kartą ralį išbandžiau tam, kad sužinočiau, galiu jame varžytis ar ne“, – sakė suomis.

„Esu didelis ralio fanas. Visada maniau, jog tai itin sunkus sportas. Todėl ir norėjau save jame išbandyti“.

„Norėčiau patobulėti ir pasirodyti ralyje kaip įmanoma geriau. Kai būsiu senesnis, ketinu tai padaryti vien dėl smagaus laiko praleidimo. Būtinai tai padarysiu, kai turėsiu daugiau laisvo laiko“.

„Man patinka tiek ralis, tiek „Formulė-1“. Norėčiau dalyvauti abiejose varžybose. Tačiau dėl tvarkaraščių bei kitų priežasčių – tai neįmanoma“.

K. Raikkonenas šiemet ketino dalyvauti Suomijos ralyje, tačiau ši mintis itin nepatiko „Lotus“ ekipai, kuriai suomis atstovauja F-1 čempionate.
Sportininkas paneigė kalbas, jog į „Formulę-1“ grįžo dėl to, jog ralio varžybos jam pasidarė nebe įdomios.

„Nėra taip, kad aš nebesidomiu ralio varžybomis. Automobilių sporte dalyvavau visą savo gyvenimą. Man patinka varžytis su kitais žmonėmis. Štai kodėl aš sugrįžau – tam, kad pakovočiau su kitais.“

„Tai visai kas kita nei buvo pernai, kai dalyvavau ralyje. Man patiko varžytis ir NASCAR lenktynėse, nors šios varžybos ir labai skiriasi nuo F-1. Bet kokiu atveju, trasoje tu kovoji su kitais žmonėmis. Puikiai praleidau laiką. Tiesa pasakius pasiilgau lenktyniavimo“.