Jis nuo „Ferrari“ lyderio Fernando Alonso atsiliekantis 49 taškais arba beveik dviem pergalėm.

„Mes vis dar turime neblogą galimybę, tad kodėl nepabandžius. Niekas nežino, kaip viskas klostysis iki sezono pabaigos. F. Alonso turi gana didelę persvarą, tačiau liko pelnyti dar daug taškų. Bet kuris iš mūsų po prastų lenktynių galime nukristi keliomis vietomis žemyn“.

„Svarbios visos lenktynės – spausime, kol turėsime bent menkiausią galimybę. Liko devynerios lenktynės. Po šių dvejų iš eilės liks dar septynerios“.

K. Raikkonenas aiškino, kad Belgijos GP Spa trasa nėra ypatingai paranki jam ar „Lotus“ komandai, tačiau kartu vylėsi, kad ekipa bus pajėgi kovoti dėl pačių aukščiausių rezultatų.

„Ši vieta nėra kažkuo ypatinga. Tai graži trasa, kurioje paprastai vyksta gražios lenktynės, tačiau aš šį žiedą moku taip pat gerai, kaip ir kitus, nelenktyniavau čia daugiau nei kur kitur“.

„Mums čia visai neblogai sekėsi, nors man ir yra pasitaikę blogų lenktynių. Nėra taip, kad čia staiga viskas turėtų būti gerai. Viskas gali būti ir tragiškai blogai. Tikėkimės, kad mums savaitgalis susiklostys normaliai ir būsime tarp lyderių, tačiau to dar nežinome. Mes galėjome kovoti (dėl pergalės) daugelyje šių metų lenktynių, todėl nematau jokių priežasčių, kodėl čia turėtų būti kitaip. Mėginsime“.