Iškart po starto „Mercedes“ pilotas, atvažiuodamas į pirmąjį posūkį, užblokavo ratus ir išslydo už trasos ribų. Britas kirto posūkį ir ne tik grįžo į trasą pirmoje pozicijoje, bet ir įgijęs didesnę persvarą prieš varžovus. Teisėjai nusprendė už tai sportininko nebausti.

Kiek kitaip pastarieji pasielgė su Maxu Verstappenu. Olandas, lenktynių pabaigoje gindamasis nuo Sebastiano Vettelio, taip pat išlėkė už trasos ribų ir į trasą sugrįžo priešais varžovą. Nors sportininkas ir finišavo trečias, jam buvo skirta 5 sekundžių bauda.

„Tiesą pasakius, nesuprantu kas nutiko po starto. Kaip gali pirmauti lenktynėse, ginti poziciją, užblokuoti ratus, išvažiuoti už trasos ribų ir po to toliau pirmauti lenktynėse“, – piktinosi D. Ricciardo.

„Manau, kad Lewisas tikrai nusipelnė baudos. Manau, kad bet kuris pilotas tokioje situacijoje turėtų būti nubaustas.

Mačiau kaip Maxas kirto posūkį bandydamas apsiginti nuo Sebo. Jam teisėjai skyrė baudą. Nesuprantu, kuo Maxo situacija skyrėsi nuo Lewiso? Jei užblokuoji ratus ir kerti posūkį, tai klaida. Turi už tai sumokėti“, – teigė jis.

D. Ricciardo teigimu, baudos nusipelnė ir S. Vettelis, kuris, lenktynių pabaigoje gindamasis nuo australo atakos, keitė trajektoriją stabdymo zonoje.

„Manau, kad Sebas padarė tai, dėl ko visi pastaruoju metu skundėsi – keitė trajektoriją stabdymo zonoje. Dabar jis šypsosi... Nežinau, mano nuomone, jis nenusipelnė lipti ant apdovanojimų pakylos. Jis pradėjo gintis tiesiosios viduryje. Norėjau jį lenkti išore. Bet jis pakeitė trajektoriją, tad bandžiau atlikti lenkimą važiuodamas vidine trajektorija.

Turėjau teisę ten būti. Bet jis stabdymo zonoje ėmė uždarinėti duris. Užblokavau ratus bandydamas išvengti susidūrimo. Bet jis toliau mane spaudė. Aš neturėjau daugiau, kur dėtis.

Nesupraskite manęs klaidingai. Man patinka atkakli ir kieta kova dėl pozicijos. Man patinka matyti užblokuotus ratus ir truputi kontakto. Bet tas trajektorijos keitimas stabdant... jei pasirinkai trajektoriją atvažiuojant į posūkį, viskas, nebegali jos keisti.

Negali jos keisti tuo metu, kai kitas automobilis jau važiuoja greta tavęs. Aš pasirinkau trajektoriją ir bandžiau jį lenkti. Laimėjau tą šachmatų partiją. Bet tada Sebas pagalvojo: „Oi, aš susimoviau, tad pabandysiu ištaisyti savo klaidą“. Mano nuomone, taip neturėtų būti“, – aiškino D. Ricciardo.

Primename, kad būtent jam buvo skirta trečia vieta, nes teisėjai 5 sekundėmis nubaudė tiek M. Verstappeną, tiek S. Vettelį.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.