Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog „Red Bull“ nusprendė sutartį pasirašyti su Danieliu Ricciardo. Pati ekipa tokių pranešimų nekomentuoja. Tačiau manoma, kad apie pasirašyta sutartį bus oficialiai paskelbta šį savaitgalį.

„Ferrari“ ekipa taip pat neigia pasirašiusi sutartį su K. Raikkonenu, teigdama, kad panašūs gandai sklandė ir pernai.

„Kartojasi taps pats scenarijus kaip ir pernai, kuomet buvo minimos ne tik Kimi Raikkoneno, bet ir kitų pilotų pavardės“, – sakė „Ferrari“ atstovas spaudai.

„Dabar mūsų prioritetas yra duoti gerą bolidą Fernandui Alonso ir Felipei Massai. Sprendimą dėl pilotų sudėties priimsime tam tikru metu, tačiau tikrai ne dabar.“

Pirmadienį K. Raikkoneno vadybininkas Steve‘as Robertsonas patvirtino, jog derybos su „Red Bull“ ekipa nutrūko, tačiau pridūrė, jog toliau deramasi su kitomis komandomis.

„Kimi yra laisvas agentas, taigi jis turi iš ko rinktis“, – kalbėjo S. Robertsonas.

Suomio vadybininkas patvirtino, jog viena iš ekipų, kurioje kitąmet gali atsidurti K. Raikkonenas yra „Ferrari“.

„Kol jie nepatvirtins pilotų sudėties, mano darbas yra kalbėtis su visomis komandomis.“

Britų kanalas „BBC Sports“ praneša, jog tam tikri asmenys „Ferrari“ komandoje yra suinteresuoti po šių metų sezono atsisakyti F. Massos paslaugų ir pasikviesti K. Raikkoneną. Tačiau „Ferrari“ prezidentą Lucą di Montezemolo ši idėja ne itin žavi.

Susigrąžinusi K. Raikkoneną „Ferrari“ tuo lyg pripažintų, jog 2009 metais padarė klaidą nutraukusi sutartį su suomiu ir komandoje pasilikusi F. Massą.

„Lotus“ nori išlaikyti K. Raikkoneną finansiškai palankiomis sąlygomis

„Lotus“ ekipos vadovo Erico Boullier teigimu, komanda nesiruošia išleisti begalės pinigų vien tam, kad savo gretose išlaikytų Kimį Raikkoneną. Prancūzas pridūrė, jog ekipa naują sutartį su suomiu pasirašys tik esant abiems pusėms palankioms finansinėms sąlygoms.

Paaiškėjus, jog K. Raikkoneno derybos su „Red Bull“ ekipa nutrūko, vis intensyviau imta kalbėti apie galimą suomio sugrįžimą į „Ferrari“. Tiesa, neatmetama galimybė, jog sportininkas kitąmet liks „Lotus“ komandoje. Vis dėlto suomio likimas pastarojoje ekipoje priklausys nuo to, kaip gerai kitiems metams ji bus pasiruošusi finansiškai.

Dar prieš pasirodant pranešimams apie tai, jog K. Raikkoneno derybos su „Red Bull“ nutrūko, „Lotus“ vadovas E. Boullier pareiškė, jog komanda neketina išleisti krūvos pinigų vien tam, kad savo gretose išlaikytų suomį.

„Mūsų istorija su Kimi nebaigta, tad norime judėti toliau“, – kalbėjo „Lotus“ ekipos vadovas E. Boullier.

„Kimi yra puiki figūra šiai komandai. Akivaizdu, jog jis yra tikrai geras pilotas. Visi tai žino. Jis mums padeda atsidurti ten, kur norime būti. Manau, kad jis tinka šiai komanda, o ši ekipa tinka jam.“

„Norėčiau jį išlaikyti šioje komandoje. Tačiau noriu tai padaryti tinkamomis sąlygomis. Jei negalime su juo susitarti dėl finansinių priežasčių, tokiu atveju jis mums nereikalingas, priešingu atveju Kimi būtų tikras skausmas sėdynėje. Tačiau jei galime sau leisti jį turėti, tada noriu Kimi išlaikyti šioje ekipoje.“

„Lotus“ iki šiol nėra pasirašiusi sutarties su investicijų konsorciumu „Infinity Racing“, nors anksčiau viešai paskelbė tai padariusi. Būtent naujų investuotojų dėka komandai gali pavykti savo gretose išlaikyti K. Raikkoneną.