„Aš asmeniškai nesu nepatenkintas. Buvau pasiruošęs galimoms skyryboms su „Caterham“, suprasdamas, kad sunki ekonominė situacija gali pastūmėti komandą ieškoti atitinkamai palaikomo lenktynininko“, – pareiškė italas, manoma, gavęs kompensaciją už kontrakto nutraukimą anksčiau numatyto termino.

„Mažos komandos turi tam tikrus poreikius ir jų sutartys yra aiškios. Tikiuosi, kad prisidėjus V. Petrovui visi ten dirbantys žmonės galės džiaugtis ramesne ateitimi“, – teigė jis.

J. Trulli apgailestavo, kad „Formulėje-1“ pirmą kartą nuo 1969 metų neliko nė vieno lenktynininko iš Italijos. Sportininkas neslėpė nesitikinti greitai pamatyti krizės krečiamos savo šalies atstovą šiame sporte.

„Labai gaila, kad „Formulė-1“ liko be italų lenktynininkų. Apgailestauju, bet aš dėl to nekaltas – dėl šio skurdo kaltę prisiimti turi kiti, tokia padėtis prasidėjo ne vakar, dėl to nebuvo imtasi jokių priemonių“, – kalbėjo pilotas.

„Italijoje nėra jokios sistemos, kuri padėtų lenktynininkams pasiekti aukštą lygį, todėl normalu, kad atsidūrėme tokioje situacijoje. Yra talentų, tačiau be paramos jie neturi jokios vilties.“

„Norėčiau matyti daugiau visų prisidėjimo, tačiau šaliai išgyvenant krizę neįsivaizduoju, kaip lenktynininkas gali rasti pagalbos, kad sudomintų bet kokią komandą“, – apgailestavo jis.

Pabaigai, J. Trulli neslėpė besitikintis dar pratęsti lenktynininko karjerą.

„Man priklauso vyno gamybos kompanija ir viešbutis Šveicarijoje, todėl esu gana užsiėmęs, tačiau mano darbas yra lenktyniauti, todėl tikiuosi tai daryti ir toliau, „Formulėje-1“ ar kur nors kitur“, – pridūrė jis.

J. Trulli aukščiausioje autosporto kategorijoje debiutavo 1997 m. Per 15 metų sporte italas atstovavo „Prost“ (1997–1999 m.), „Jordan“ (2000–2001), „Renault“ (2002–2004), „Toyota“ (2005–2009) ir „Lotus/Caterham“ (2010–2011) komandoms.

Pilotas startavo 252 „Formulės-1“ lenktynėse, pagal šį rodiklį sporto istorijoje nusileisdamas tik Rubensui Barrichello, Michaeliui Schumacheriui ir Ricardo Patrese. Pergale jis džiaugėsi vienintelį kartą – 2004 m. Monako GP etape, o „pole“ poziciją kvalifikacijoje iškovojo 4 kartus.