Prasidėjus paskutiniam kvaflikacinių važiavimų etapui pirmavo „Red Bull“ lenktyninkas Sergio Perezas, tačiau lemiamas žodis priklausė M. Verstappenui ir L. Hamiltonui. Čempionato lyderiai paskutinį ratą įveikė rekordiniais greičiais ir išstūmė S. Perezą į trečią poziciją.

Devintą kartą šį sezoną „pole“ poziciją iškovojęs M. Verstappenas paskutinį kvalifikacijos ratą įveikė per 1 min. 32,910 sek., o L. Hamiltonas nuo jo atsiliko 0,2 sek. Tad vos šeštą kartą šiais metais abu lenktyninkai varžybas pradės iš pirmosios starto linijos.

Ketvirtą rezultatą kvalifikacijoje užėmė antrasis „Mercedes“ komandos lenktynininkas Valtteri Bottas. Bet kadangi suomiui skirta 5 starto pozicijų bauda už variklio keitimą, jis JAV „Grand Prix“ lenktynes pradės iš devintos startinės pozicijos.

Penktą ir šeštą rezultatus kvalifikacijoje užfiksavo „Ferrari“ lentyninkai Charlesas Leclercas ir Carlosas Sainzas. Už jų nugarų liko „McLaren“ duetas – Danielis Ricciardo ir Lando Norrisas, o paskutines dvi pozicijas pirmame dešimtuke pasidalino „AlphaTauri“ lenktynininkai – Pierre‘as Gasly ir Yuki Tsunoda.

JAV „Grand Prix“ pagrindinės lenktynės Ostine prasidės sekmadien, 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)