Tikriausiai šiais žodžiais L. Hamiltonas norėjo iš pusiausvyros išvesti varžybas Meksikoje laimėjusį Nico Rosbergą. Tačiau kiek vėliau šiuos brito žodžius žurnalistai paprašė pakomentuoti buvusio L. Hamiltono partnerio „McLaren“ komandoje ir 2009 metų pasaulio čempiono Jensono Buttono.

„Negi jis taip pasakė?“, – stebėjosi J. Buttonas. – Lewisas yra talentingas pilotas, tuo niekas neabejoja, bet F-1 čempionate yra ir daugiau puikių lenktynininkų. Pavyzdžiui, jei mane arba Sebastianą Vettelį pasodintumėte į „Mercedes“ mašiną, tai Lewisas tikrai turėtų kur kas daugiau paprakaituoti. Jis jau nebūtų toks užtikrintas savimi, kaip yra šiandien. Dabar jis yra labai komfortiškoje situacijoje. Jis pakankamai gerai važiuoja, bet nei komandos kolega Nico, nei kitos komandos, nesudaro jam rimtos konkurencijos, o tai supaprastina situaciją.

Formulėje-1“ yra daug talentingų pilotų ir rezultatai dažnai nepriklauso nuo jų sugebėjimų. Jei 2016 metais „Mercedes“ automobiliai nebus tokie greiti, situacija Lewisui gali smarkiai pasikeisti. Dabar jis yra privilegijuotas – turi greitą automobilį ir nerimtą konkurenciją komandos viduje.

Manau, kad kitais metais jam teks labiau paplušėti – su Lewisu kovos S. Vettelis su Kimi Raikkonenu, jam teks išties kovoti, o dabar to nėra. Tai turės pakeisti „Mercedes“ požiūrį į lenktynes, jiems teks imtis kitos strategijos ir viskas gali baigtis visai kitaip.“