Italijos ekipos lyderis įveikė geriausią ratą per 1 min. 20.161 sek. ir tapo kvalifikacijos nugalėtoju. Monakietis lenktynes iš pirmosios pozicijos pradės jau aštuntą kartą šį sezoną – tai geriausias „Ferrari“ atstovo rezultatas nuo 2004 metų, kai tiek kartų kvalifikaciją laimėjo Michaelis Schumacheris.

„Ferrari“ šį savaitgalį švenčia 75-ąjį savo ir 100-ąjį Monzos trasos gimtadienį. Šia proga lenktynininkai apsivilko geltonas aprangas, o šia spalva yra pažymėti ir komandos bolidai.

Už Ch. Leclerco kvalifikacijoje liko Maxas Verstappenas, Carlosas Sainzas, Sergio Perezas ir Lewisas Hamiltonas, tačiau visas šis ketvertas gavo baudas ir pradės lenktynes iš žemesnių pozicijų.

Čempionato lyderis M. Verstappenas gavo 5 starto pozicijų baudą už variklio keitimą, jo komandos draugas iš „Red Bull“ S. Perezas už variklio keitimą nubaustas 10 starto pozicijų baudą, o C. Sainzas ir L. Hamiltonas startuos iš rikiuotės galo dėl pakeistų bolido detalių.

Baudas gavo ir Estebanas Oconas, Mickas Schumacheris, Valtteri Bottas ir Yuki Tsunoda.


Varžovų baudos leis pozicijas pasigerinti George'ui Russellui, Lando Morrisui, Danieliui Ricciardo, Pierre'ui Gasly ir Fernando Alonso. Šie pilotai startinėje rikiuotėje išsirikiuos už Ch. Leclerco.

Šį savaitgalį „Formulėje-1“ debiutuoja Nyckas de Vriesas. 27-erių olandas „Williams“ komandoje keičia Alexą Alboną, kuriam teko išoperuoti apendicitą. Debiutantas kvalifikacijoje fiksavo 13-ąjį laiką, o dėl varžovų baudų lenktynes pradės 8-as.

Po 15-os etapų čempiono titulą ginantis M. Verstappenas užtikrintai pirmauja su 310 taškų, Ch. Leclerc1 ir S. Perezą lenkdamas 109 taškais.

Italijos GP lenktynės startuos sekmadienį 16 val.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją