Pergalę iškovojęs ir 3 taškus į savo sąskaitą įsirašęs suomis V. Bottas dėl „Mercedes“ komandai skirtų starto pozicijų baudų sekmadienį varžybas pradės iš rikiuotės galo. Tuo metu 2 papildomus taškus gavęs olandas M. Verstappenas startuos pirmas, o jo pagrindinis varžovas – kitas „Mercedes“ komandos narys Lewisas Hamiltonas – tik ketvirtas.

Moncos trasoje L. Hamiltonas 100 kilometrų sprinto kvalifikaciją pradėjo antras, bet jau po pirmojo posūkio atsidūrė šeštoje vietoje. Tiesa, vėliau L. Hamiltonui pavyko pakilti viena pozicija aukštyn, tačiau tai ir buvo viskas. Pirmas startavęs V. Bottas visus 18 ratų sėkmingai išsilaikė rikiuotės priekyje ir atitrūkęs nuo M. Verstappeno 2 sek. laimėjo sprinto lenktynes.

Trečias pirmą kartą šiais metais finišavo ir 1 papildomą tašką gavo Danielis Ricciardo („McLaren“), ketvirtas – nuo L. Hamiltono atakų apsigynęs kitas „McLaren“ vairuotojas Lando Norrisas. Įeštą ir septintą pozicijas pasidalino „Ferrari“ duetas – Charlesas Leclercas ir Carlosas Sainzas.

Sėkmingai lenktynės susiklostė „Alfa Romeo“ sportininkui Antonio Giovinazzi, kuris sugebėjo finišuoti pirmame dešimtuke – aštuntoje vietoje. Italui pavyko už savęs išlaikyti antrąjį „Red Bull“ pilotą Sergio Perezą, finišavusį devintoje vietoje. O stipriausiųjų dešimtuką užbaigė „Aston Martin“ komandos lenktynininkas Lance‘as Strollas.

„Formulės 1“ čempionate po 13 etapų pirmauja 226,5 taško surinkęs M.Verstappenas, lenkiantis L.Hamiltoną (221,5). Trečias rikiuojasi V.Bottas (126 ).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)