Tuo metu „Ferrari“ pilotai Sebastianas Vettelis ir Charlesas Leclercas šį kartą turėjo pasitenkinti ketvirta ir penkta vietomis.

Po starto į pirmąją poziciją pakilo L. Hamiltonas, aplenkęs iš „pole“ pozicijos startavusį V. Bottą. Pastarasis galėjo prarasti poziciją ir S. Vetteliui, bet suomiui pavyko išsilaikyti priekyje.

Pasinaudojęs situacija pirmuose dvejuose posūkiuose, abu „Ferrari“ pilotus aplenkė ir į trečią poziciją pakilo M. Verstappenas.

Atsidūręs rikiuotės priekyje, L. Hamiltonas sėkmingai tolo nuo varžovų. Tuo metu pirmame posūkyje apgadinęs vieną iš priekinių padangų, S. Vettelis tolo nuo M. Verstappeno. Galų gale vokietis į priekį praleido komandos draugą C. Leclercą.

Priešingai nei pagrindiniai varžovai, „Red Bull“ komanda pasirinko dviejų sustojimų taktiką. Du kartus sustoti bei pasikeisti padangų buvo priverstas ir S. Vettelis.

Kai pirmuosius sustojimus atliko visi sportininkai, „Ferrari“ vėl panaudojo komandinę taktiką ir liepė C. Leclercui, naudojusiam kietesnės sudėties padangas, į priekį praleisti S. Vettelį, kuris tuo metu naudojo vidutinio kietumo padangas.

Po antrojo sustojimo sugrįžęs į trasą M. Verstappenas atsidūrė ketvirtoje vietoje už C. Leclerco. Olandas sėkmingai mažino atsilikimą nuo „Ferrari“ piloto. Bet 46-ame lenktynių rate, po Lance‘o Strollo ir Lando Norriso susidūrimo, trasoje pasirodė saugos automobilis.

Pasinaudoję situacija, papildomą sustojimą atliko abu „Mercedes“ pilotai ir C. Leclercas. Pastarasis po sustojimo grįžo į trasą už M. Verstappeno ir S. Vettelio.

Pratęsus lenktynes L. Hamiltonas be didesnio vargo pabėgo nuo varžovų ir iškovojo pergalę. V. Bottui teko pasitenkinti antra vieta, o ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo M. Verstappenas.

Po pergalės L. Hamiltonas (112 tšk.) susigrąžino pirmąją vietą bendrojoje įskaitoje. V. Bottas nuo komandos draugo atsilieka septyniais taškais. Į trečiąją poziciją pakilo M. Verstappenas (66 tšk.).

Šeštasis čempionato etapas (iš 21) – Monako „Grand Prix“ lenktynės – vyks gegužės 26 dieną.


Bendroji įskaita po 5 etapų:

1. Lewis Hamilton (Didžioji Britanija, „Mercedes“) – 112 tšk.

2. Valtteri Bottas (Suomija, „Mercedes“) – 105

3. Max Verstappen (Olandija, „Red Bull Honda“) – 66

4. Sebastian Vettel (Vokietija, „Ferrari“) – 64

5. Charles Leclerc (Monakas, „Ferrari“) – 57

6. Pierre Gasly (Prancūzija, „Red Bull Honda“) – 21

7. Kevin Magnussen (Danija, „Haas“) – 14

8. Sergio Perez (Meksika, „Racing Point“) – 13

9. Kimi Raikkonen (Suomija, „Alfa Romeo“) – 13

10. Lando Norris (Didžioji Britanija, „McLaren“) – 12

Daugiau F-1 naujienų rasite F-1.lt.

Ispanijos GP pergalę iškovojo Lewisas Hamiltonas