Britas tvirtai pirmavo nuo pat starto, tačiau iki finišo likus 15 ratų buvo priverstas baigti savo pasirodymą dėl motoro gedimo.

Pagrindinis L. Hamiltono varžovas kovoje dėl čempiono titulo Nico Rosbergas net po incidento pirmame posūkyje ir vėliau gautos 10 sek. baudos sugebėjo finišuoti trečias ir padidinti persvarą iki 23 taškų.

L. Hamiltonas stebisi, jog varžybose genda tik jo „Mercedes“ variklis.

„Mes praradome tiek daug variklių. Rikiuotėje yra aštuoni lenktynininkai, kurie pilotuoja bolidus su „Mercedes“ motorais, tačiau genda tik tas, kuris yra sumontuotas mano automobilyje, – nepasitenkinimo neslėpė L. Hamiltonas. – Kažkas turi man paaiškinti, kodėl taip yra, nes tai tiesiog nepriimtina. Kažkas tiesiog nenori, kad aš nugalėčiau lenktynėse. Tai buvo visiškai naujas variklis. Jį naudojau tik vienose lenktynėse. Jį naudojau trečiose treniruotėse ir kvalifikacijoje. Tai visiškai naujas variklis. Labai keista. Iki šiol buvo panaudoti 43 varikliai, bet sugedo tik mano.“

Techninių gedimų šiemet lydimas L. Hamiltonas neketina nuleisti rankų kovoje dėl čempiono titulo.

„Yra kaip yra. Mes toliau stengsimės kuo geriau pasirodyti. Dabar net nežinau ar mano bolidas pasieks kitų lenktynių finišą. Aš, mano mechanikai, inžinieriai – mes būsime pasiruošę. Bet nežinau ar atlaikys mano kiti varikliai. Tad belieka tikėtis tik geriausio.

Nieko negaliu padaryti, turime judėti toliau. Vyrukai šį savaitgalį puikiai padirbėjo, padarėme viską ką galėjome. Tiesiog negaliu patikėti, kad rikiuotėje yra aštuoni bolidai su „Mercedes“ varikliais, bet tik mano automobilyje vis sugenda motoras. Kažkas čia negerai. Bet aš nieko negaliu padaryti“, – dėstė „Formulės 1“ čempionas.