Sunkią galvos traumą Prancūzijos Alpėse praėjusių metų gruodžio 29 dieną patyręs M. Schumacheris buvo gydomas Grenoblio ligoninėje. Pirmadienį pabudusį sportininką buvo nuspręsta perkelti į Lozanos universitetinė ligoninę (Šveicarija), esančią netoli jo šeimos namų.

M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm patvirtino, kad 45-erių vyras pažadintas iš dirbtinai sukeltos komos. Dabar vokiečio laukia „ilga reabilitacijos fazė“. Daugiau informacijos apie jo sveikatą nebuvo pateikta.

Prancūzų medicinos ekspertas, kalbėjęs neoficialiai, sakė, kad geras ženklas buvo tai, jog ligonis galėjo atlaikyti kelionę į naują ligoninę. Tai reiškia, kad M. Schumacheris pasiekė bent „minimalią“ sąmonės būklę.

Vis tik perspėjama, kad vos vienas iš dešimties pacientų, praleidusių komos būsenoje taip ilgai, atstato visus arba didžiąją dalį savo protinių ir fizinių galimybių, rašo independent.co.uk.

Visas pasaulis palaiko Michaelį Schumcherį
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)