Šįkart L. Hamiltonas atakavo į antrą vietą pakilusį F. Alonso, bet lenkimo manevras išorine trajektorija buvo visiškai nevykęs – prispaudęs varžovą prie trasos krašto 37-erių britas nepaliko šiam vietos ir galiausiai bolidams atsitrenkus pats pakilo į orą.

F. Alonso reakcija buvo itin pikta. Radijo ryšiu savo „Alpine“ komandai 41-erių ispanas išrėžė viską, ką galvoja apie L. Hamiltoną.

„Koks idiotas! Šis vyrukas moka važiuoti tik tada, kai startuoja pirmas“, – plūdosi F. Alonso.

Tiesa, jei septyniskart pasaulio čempionui iš „Mercedes“ incidentas užbaigė lenktynes, F. Alonso jis kainavo mažiau – ispanas išsilaikė iki finišo ir užėmė aukštą penktą vietą, pakartodamas geriausią savo pasirodymą šiame sezone.

Avariją lenktynių metu išnagrinėję teisėjai įvertino, jog jos kaltininkas pasitraukė iš kovos, ir papildomų sankcijų nebesiėmė.

Tačiau žiniasklaida taško čia neskubėjo padėti – visiems labiausiai rūpėjo, kaip L. Hamiltonas vertina į lenktynių transliaciją patekusias F. Alonso replikas.

„Neprivalau į tai atsakyti. Žinau, kaip įkaista emocijos tokiais momentais, bet taip pat gera žinoti, ką žmonės apie tave iš tiesų galvoja. Ir geriau, kai tai išsakoma garsiai nei nutylima“, – komentavo „Formulės 1“ žvaigždė.

Kartu jis prisiėmė atsakomybę dėl avarijos, pripažindamas, jog pasielgė netinkamai.

„Suaugę žmonės turi atsakyti už savo veiksmus. Fernando buvo mano „aklojoje zonoje“, aš jo nemačiau ir nepalikau vietos. Taigi, tai buvo mano kaltė, dėl to atsiprašau komandos“, – į krūtinę mušėsi L. Hamiltonas.

Tiesa, paklaustas, ar ketina atsiprašyti ir F. Alonso, britas atsakė neigiamai.

„Būčiau atsiprašęs, jei jis nebūtų taip atsiliepęs apie mane“, – įžeistas jautėsi lenktynininkas.

Tuo metu F. Alonso pagyrė varžovą dėl to, jog šis nesikrato atsakomybės, ir stengėsi nebegilinti ginčo.

„Tai buvo paprastas lenktynių incidentas, kokių pirmajame rate pasitaiko nemažai. Tą akimirką buvau labai susinervinęs, tik tiek. Laimei, mano automobilis pasirodė tvirtas ir leido man pratęsti kovą“, – sakė „Alpine“ atstovas.

L. Hamiltono ir F. Alonso tarpusavio antipatijos ištakos siekia 2007 metus, kai vairuodami „McLaren“ bolidus pilotai tarpusavyje aršiai konkuravo dėl čempiono titulo ir ne sykį sutrukdė vienas kitam pasiekti optimalų komandinį rezultatą.

Dėl nebepakeliamos įtampos „McLaren“ garažuose sutartis su F. Alonso buvo nutraukta vos sezonui pasibaigus. O pati pabaiga virto fiasko, pagrindusiu patarlę „kur du pešasi, trečias laimi“.

Po lygiai taškų bendrojoje įskaitoje surinkę „McLaren“ lenktynininkai į priekį praleido vienintelį karjeros titulą iškovojusį „Ferrari“ suomį Kimi Raikkoneną, kuris pelnė vos vienu tašku daugiau.

Šiame sezone L. Hamiltonas užima šeštą vietą (146 taškai), F. Alonso žengia devintas (51 tšk.).

Belgijos GP laimėjo ir dar labiau prie antro iš eilės titulo priartėjo olandas Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ (284 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją