Vokietis antrosios kvalifikacijos dalies pabaigoje net nevažiavo į trasą, manydamas, kad patekimui toliau pakaks anksčiau pasiekto rezultato. Tai virto fiasko, kai sportininkas liko 0,046 sek. už pirmojo dešimtuko.

„Tai buvo tikras šokas. Tikrai to nesitikėjau“, – dar nesibaigus kvalifikacijai kalbėjo N. Rosbergas, kurio komandos draugas Lewisas Hamiltonas po to laimėjo „pole“ poziciją.

„Komanda nemanė, kad sąlygos trasoje taip greitai pagerės. Tai tikrai didelis nusivylimas“.

„Neįtikėtina. Negaliu patikėti, kad stoviu čia. Mes tiesiog tinkamanai neįvertinome situacijos“.
Lewisas Hamiltonas

„Pole“ laimėtojas L. Hamiltonas džiaugiasi pagaliau suderinęs bolidą

Treniruotėse rimtų bolido valdymo problemų turėjęs „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas persilaužimą pasiekė kvalifikacijoje, kur pelnė „pole“ poziciją.

Britas po triumfo džiaugėsi pagaliau gerai suderinęs bolidą ir dėkojo komandai už atliktą darbą.

„Tikrai džiugu. Turėjau problemų nuo pat pirmojo savo važiavimo pirmosiose treniruotėse, dar pavykusio visai neblogai. Antrosios ir trečiosios treniruotės buvo tikra tragedija, šiandien ryte viskas tik dar pablogėjo. Visiškai nepasitikėjau bolidu“, – prisiminė L. Hamiltonas.

„Susėdome, pabandėme viską išanalizuoti ir atlikome daugybę pakeitimų, tikėdamiesi, kad šie pasiteisins. Laimei, bolidas pakluso man ir aš galėjau fiksuoti gerus laikus“.

„Esu dėkingas vaikinams už visą sunkų jų atliktą darbą“.

Britas teigė besidžiuojantis „pole“ pozicija „Mercedes“ namų trasoje bei vylėsi sekmadienį kovoti dėl pergalės.

„Atstovauti šiai komandai yra privilegija. Jie gali pasigirti puikia istorija. Čia „Mercedes“ ir pradėjo savo kelią. Didžiuojuosi pelnęs „pole“, nors šiandien taškai ir nėra skirstomi“.

„Šie vaikinai („Red Bull“ pilotai – red. past.) gerai važiuoja ilgose atkarpose. Viliuosi, kad iš naujo suderinęs bolidą galėsiu važiuoti tokiu pat geru tempu, ir mes jiems pasipriešinsime“.
Sebastianas Vettelis

S. Vettelis nenusimena neiškovojęs „pole“ pozicijos

Šiandien Nurburgringo (Vokietija) trasoje vykusioje F-1 kvalifikacijoje antras likęs „Red Bull“ pilotas nenusiminė nelaimėjęs „pole“. Vokietis pabrėžė, jog dabar nuo „Mercedes“ jo atstovaujama ekipa atsilieka mažiau, tad tikisi rytojaus lenktynėse pakovoti dėl pergalės.

„Sveikinu Lewisą, jis puikiai padirbėjo. Dariau viską ką galėjau, trūko tikrai nedaug“, – po kvalifikacijos kalbėjo čempionato lyderis S. Vettelis.

„Ryte buvau patenkintas bolidu, tad nieko daug nepakeitėme. Tačiau po pietų sunkiai sekėsi įveikti vieną greitą ratą. Sunkiausia buvo pirmoje trasos dalyje“.

„Buvo gana vėjuota. Vėjas pūtė mums į nugarą, o trasos danga buvo šiltesnė. Bolidas nebuvo blogas, tačiau gerai įveikti viso rato taip ir nepavyko. Spaudžiau kaip įmanydamas likusiuose dviejuose sektoriuose, tačiau to nepakako, kad įveikčiau Lewisą“.

„Pole“ šios dienos kvalifikacijoje neiškovojęs S. Vettelis pasidžiaugė, jog „Red Bull“ nuo „Mercedes“ dabar skiria mažesnis laiko skirtumas.

„Čia mus nuo „Mercedes“ skiria mažesnis skirtumas nei Silverstoune“.

„Mes padarėme pažangą ir prieš rytojų jaučiamės užtikrintai. Atlikome namų darbus, tad dabar viskas priklausys nuo mūsų pačių. „Pole“ iškovoti nepavyko, tad laukiu rytojaus“.
Markas Webberis

M. Webberis: esame patenkinti trečiąja vieta

„Red Bull“ pilotas Markas Webberis šios dienos kvalifikacijoje Nurburgringe (Vokietija) likęs trečias teigė esąs patenkintas pasiektu rezultatu ir tinkamai pasiruošęs rytojaus lenktynėms.

Australas paskutinėje kvalifikacijos dalyje stojo į kovą dėl „pole“ pozicijos, tačiau greičiu neprilygo „Mercedes“ pilotui Lewisui Hamiltonui bei savo komandos draugui Sebastianui Vetteliui.

„Nežinau kas nutiko, bet esame patenkinti iškovota pozicija“, – kalbėjo australas.

„Lewisui ryte sekėsi ne itin gerai. Praradau laiko pirmame sektoriuje. Buvo sunku pakartoti rimtą, kurį demonstravome ryte. Pakito temperatūra, tad sumažėjo skirtumai“.

„Esame patenkinti bolidu važiuojant ilgas distancijas bei tinkamai pasiruošę rytojaus lenktynėms, tad galėsime spausti „Mercedes“.
Fernando Alonso

F. Alonso: kovai dėl „pole“ buvome per lėti

„Ferrari“ ekipos lyderis pripažino, jog šiandien Nurburgringe (Vokietija) italų komanda buvo per lėta, kad kovotų dėl „pole“ pozicijos, todėl buvo nuspręsta imtis kitokios taktikos.

Paskutinėje kvalifikacinių važiavimų dalyje abu „Ferrari“ pilotai nusprendė rezultatus užfiksuoti su lėtesnėmis, vidutinio kietumo padangomis. F. Alonso liko aštunas, o Felipe Massa – septintas.

Tokį komandos elgesį ispanas paaiškino kaip bandymą rytojaus lenktynėms pasirinkti geriausią taktiką.

„Manau, kad žengėme žingsnį į priekį. Esame labiau konkurencingi nei buvome Silverstoune, kur nuo lyderių atsilikome 1,5 sek. Tai nepasikartojo šiandien“, – kalbėjo „Ferrari“ pilotas F. Alonso.

„Komanda žengė žingsnį į priekį ir mes grįžome į aukštesnį konkurencijos lygį. Taip, mums vis dar reikia patobulėti. Nebuvome greičiausi anksčiau, nebuvo greičiausi ir šiandien. Tačiau esame labiau užtikrinti dėl rytojaus“.

F. Alonso pripažino, jog „Ferrari“ ekipa šiandien buvo per lėta, kad galėtų kovoti dėl „pole“ pozicijos.

„Trečioje kvalifikacijos dalyje pamatę, jog vieną ratą nuvažiavo per 1 min. ir 29.3 sek., supratome, kad nesame pakankamai greiti. Žinojome, kad su minkštomis padangomis galime būti penkti-šešti, o su vidutinėmis – septinti arba aštunti“.

„Neaišku kokia taktika rytoj bus geriausia. Sužinosime tai lenktynių metu. Nesvarbu kokias padangas naudoji, jei esi greitas, gali kovoti dėl pergalės ar vietos ant apdovanojimų pakylos. Jei nesi greitas, gali pamiršti kovą dėl taškų. Taigi, svarbiausia rytoj būti greitiems“.
Kimi Raikkonenas

K. Raikkonenas: galėjome būti treti

„Lotus“ pilotas Kimi Raikkonenas liko patenkintas šiandien Nurburgringe (Vokietija) vykusioje F-1 kvalifikacijoje iškovota ketvirta vieta. Tiesa, suomis pridūrė, jog buvo galimybė iškovoti ir trečią.

Sportininkas taip pat pasidžiaugė, jog komanda padarė pažangą ir dabar yra geresnės formos nei prieš savaite Silverstoune (Didžioji Britanija).

„Manau, jog galėjome būti treti, tačiau man apšilimo rate sutrukdė lėčiau važiavę pilotai. Tuo pačiu sunkiai sekėsi priversti tinkamai dirbti priekines padangas. Manau, jog pirmame sektoriuje praradome tris dešimtąsias“, – kalbėjo „Lotus“ pilotas K. Raikkonenas.

Nors „Lotus“ nepavyko stipriai priartėti prie „Red Bull“ ir „Mercedes“, K. Raikkonenas pasidžiaugė komandos padaryta pažanga.

„Manau, kad dabar situacija yra geresnė nei buvo pastaruoju metu. Nėra lengva, tačiau turėtume būti arčiau lyderių. Žinoma, išlieka galimybė, jog gali nutikti kažkas blogo, tačiau kol kas viskas atrodo gana neblogai“.

K. Raikkonenas taip pat patvirtino, jog šiandien jo bolide nebuvo pasyvios DRS sistemos, kuri buvo naudojama Silverstoune vykusių lenktynių metu.

„Ne. Tai ne ta trasa, kurioje ji būtų naudinga“.

„Lotus“ veiklos trasoje vadovas Alanas Permane taip pat liko patenkintas komandos pasirodymu šios dienos kvalifikacijoje.

„Esame gana patenkinti šios dienos pasirodymu. Žinoma, visada norisi daugiau, galėjome tai pasiekti su abiem bolidais, tačiau esame patenkinti iškovotomis ketvirta ir penkta pozicijomis“, – sakė „Lotus“ ekipos specialistas.

„Vakar mums gerai sekėsi lenktynių simuliacijoje. Rytojuj prognozuojamos aukštos temperatūros, tad galime tikėtis gerai pasirodyti lenktynėse“.

„Nepanašu, jog naujosios padangos, apjuostos kevlaru, pakenkė mūsų bolidui. Išlaikėme konkurencingumą, tad neturime dėl ko nerimauti“.

„Panašu, jog lenktynėms labiau tiks vidutinio kietumo padangos, kadangi minkštosios yra linkusios greitai nusidėvėti. Matėme, jog „Ferrari“ nusprendė lenktynes pradėti būtent su vidutinio kietumo padangomis. Bus įdomu stebėti kaip jiems seksis. Mes tuo tarpu esame patenkinti, jog varžybas pradėsime su minkštomis padangomis“.