Tai buvo vienintelis lenktynių peletono pasirodymas sekmadienį liūties merkiamoje trasoje – atlikus formalumą, taškai pilotams išdalinti pagal kvalifikacijos rezultatus.

Trečią vietą pastarojoje užėmusiam L. Hamiltonui toks scenarijus nepasirodė priimtinas.

„Reikėjo nutraukti lenktynes, nerizikuoti lenktynininkais ir, visų svarbiausia, grąžinti žiūrovams už bilietus išleistus pinigus. Šiandien nebuvo nė minutės, kai oro sąlygos būtų leidusios mums važiuoti. Bet šį farsą lėmė pinigai. Ką gi, pasirinkimas buvo prastas“, – dėstė 36-erių britas iš „Mercedes“, ginantis pasaulio čempiono titulą.


Lenktynių startas sekmadienį buvo atidėtas beveik trims valandoms laukiant pragiedrulių Belgijos padangėje, tačiau lietus nė nemanė rimti.

Lenktyniavę nesijautė ir kitų komandų atstovai.

„Kai kuriems pilotams taškai šiandien buvo kaip ankstyva Kalėdų dovana. Šiek tiek šokiruoja, kad mes nė nesivaržėme, bet kažkam vis tiek buvo išdalinti taškai“, – stebėjosi į greičiausių dešimtuką kvalifikacijoje nepatekęs „Alpine“ veteranas iš Ispanijos Fernando Alonso.

„Akivaizdu, kad lenktynių nebuvo, tad neturėjome gauti ir taškų. Tikrai keista situacija“, – antrino „Aston Martin“ vokietis Sebastianas Vettelis, užėmęs penktą vietą.


Pagal „Formulės 1“ reglamentą, bendrosios įskaitos taškai išdalinami, jei lenktynėse įveikiami bent 2 ratai. Tiesa, nuvažiavus mažiau nei 75 proc. numatytos distancijos, taškai sumažinami perpus – taip pasielgta ir Belgijos etapo atveju.

Tad nugalėtoju paskelbtas olandas Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ uždirbo ne 25, o 12,5 taško.

Kur kas labiau 9 taškai turėjo pradžiuginti antroje vietoje klasifikuotą George'ą Russellą, kadangi 23-ejų „Williams“ komandos britas prizinę vietą užėmė pirmą kartą karjeroje.


Apmaudžiausiai sekmadienis susiklostė antrajam „Red Bull“ pilotui Sergio Perezui – septintą vietą kvalifikacijoje užėmęs meksikietis išslydo iš trasos per apšilimo ratą, smarkiai pažeidė bolido priekį ir liko be taškų.


Bendroje įskaitoje M. Verstappennas prie pirmaujančio L. Hamiltono priartėjo iki 3 taškų.

Konstruktorių įskaitoje „Red Bull“ nuo lyderės „Mercedes“ skiria 7 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)