Prieš F-1 trečiojo etapo startą lenktynininkų įskaitoje L. Hamiltonas tik tašku lenkė prieš dvi savaites Italijoje pergalę iškovojusį M. Verstappeną. O pastarasis dar pakurstė intrigą, kai pasinaudojęs saugos automobilio pristabdytomis lenktynėnis, 7 rate aplenkė L. Hamiltoną ir nustūmė jį į trečią poziciją.

Tačiau pasaulio čempionas nebuvo nusiteikęs ryti varžovo bolido dulkes. 11 rate L. Hamiltonas po gražaus manevro paliko už nugaros M. Verstappeną, o 20 rate aplenkė ir iš pirmos vieto startavusį V. Bottą.


Išsiveržęs į priekį britas pademonstravo čempionišką greitį ir nepaliko vilčių savo persekiotojams.


Lenktyninkams sukant paskutinius ratus užsimezgė neakivaizdinė V. Botto ir M. Verstappeno dvikova dėl greičiausiai apskrieto rato savininko titulo. Įpusėjus lenktynėms Verstappenas sugebėjo aplenkti savo varžovą, tačiau greičiausio lenktynininko titulas galiausiai atiteko „Mercedes“ lenktyninkui iš Suomijos.


Už pirmo trejetuko išsirikiavo Sergio Perezas, Lando Norris, Charlesas Leclercas, Estebanas Oconas, Fernando Alonso, Danielis Ricciardo ir Pierre Gasly.

Po trijų etapų pirmauja 69 taškus turintis septynis kartus F-1 čempionas L. Hamiltonas. Nuo jo 8 taškais atsilieka M. Verstappenas ir net 32 – L. Norris. V. Botto sąskaitoje – 32 taškai.

Komandinėje įskaitoje į priekį išsiveržė 83 taškus turinti „Red Bull“. „Mercedes“ sąskaitoje 76 taškai, „McLaren“ turi 53, o „Ferrari“ – 42 taškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)