L. Hamiltonas prieš kiekvienas sezono lenktynes trasoje priklaupdavo ant kelio bei visuomet buvo pasipuošęs „Black Lives Matter“ marškinėliais su įvairiais šio judėjimo šūkiais. Britas apie kovą prieš rasizmą nuolat pasisakydavo ir po lenktynių dalindamas interviu.

Kovoje prieš diskriminaciją 35-erių sportininką palaikė ir jo komanda. „Mercedes“ šį sezoną nusprendė pakeisti spalvą ir savo sidabrinį bolidą perdažyti juodai.

„Šiemet turėjau papildomą motyvaciją. Laimėti man padėjo kova prieš rasizmą. Tai suteikė man jėgų kiekvienose lenktynėse važiuoti iki finišo“, – sakė užtikrintai septintąjį pasaulio čempiono titulą iškovojęs L. Hamiltonas.

Šį sezoną britas ne tik pavijo legendinį Michaelį Schumacherį pagal iškovotus titulus, bet ir pagerino jo F-1 pergalių rekordą (91). „Mercedes“ lyderis per savo karjerą yra pasiekęs jau 95 pergales.

„Šiemet viskas buvo kitaip. Norėjau laimėti kiekvienas lenktynes ir taip gauti platformą „Black Lives Matter“ žinutei – norėjau, kad ši žinutė spindėtų kuo įmanoma ryškiau.

Negalėjau tylėti ir negalėjau bijoti“, – sakė L. Hamiltonas, pridūręs, jog apgailestauja dėl to, kad jis iki šiol yra vienintelis juodaodis pilotas F-1 istorijoje.

„Yra daugybė talentingų jaunuolių, kurie nusipelno galimybės progresuoti, gauti gerą išsilavinimą ir tapti tuo, kuo jie nori tapti. Vis dėlto galimybės yra vienodos ne visiems.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)