Nuo šiol „Renault“ bus tik variklių tiekėja šiai komandai, o ekipą, kartu su jau minėta „Group Lotus“, valdys prieš metus komandos dalį įsigijusi „Genii Capital“ įmonė.

Teigiama, kad „Group Lotus“ įsigijo didelę ekipos akcijų dalį, nors oficialūs duomenys nėra atskleidžiami.

„Esame patenkinti, galėdami viešai paskelbti, kad 2011 m. lenktyniausime „Lotus Renault GP“ vardu“, - kalbėjo „Genii Capital“ ir „Renault“ vadovas Gerardas Lopezas.

„Labai smagu pradėti naują komandos erą kartu su „Group Lotus“, o su „Renault“ ir toliau tęsime tamprų bendradarbiavimą. Tai tarsi padėka komandai už puikų darbą – mūsų sėkmingai ateičiai sugebėjome pritraukti ir stambų investuotoją ir investicijas.“

Itin patenkintas bvuo ir „Group Lotus“ vadovas Dany Baharas, kuris labai agresyviai ir greitai stengėsi sugrįžti į autosportą.

„Sunku būtų rasti kitą platformą automobilių prekės ženklo komunikacijai, kaip autosportas, o F-1 yra lenktynių viršūnė“, - teigė jis.

„Žinome, kad dėl mūsų prekės ženklo naudojimo F-1 buvo daug nevienareikšmiškumo, tad esu patenkintas, galėdamas formaliai išaiškinti mūsų poziciją kartą ir visiems iškart – mes esame „Lotus“ ir mes grįžome.“

Dabar beliko sulaukti Tony Fernandeso – nuo šių metų F-1 dalyvaujančios komandos „Lotus Racing“ vadovo – nuomonės šiuo klausimu, mat šis 2011 m. sezone irgi planuoja naudoti „Lotus“ vardą, „Renault“ variklius bei dažyti bolidus juodai-auksine spalva.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.