Vokietis puikiai pasinaudojo „pole“ pozicija ir kurį laiką atrodė, kad jam niekas nesutrukdys laimėti, tačiau po starto antrąją vietą kitam „Red Bull“ pilotui Markui Webberiui praradęs britas greitai atsiėmė poziciją ir ėmė persekioti lyderį.

Po sustojimų boksuose L. Hamiltonas ilgam įsitaisė iškart už S. Vettelio bolido galo, tačiau vis negalėjo priartėti tiek, kad galėtų pamėginti lenkti varžovo. Vis dėlto, važiuojant 42-ąjį ratą „Red Bull“ pilotas užtruko lenkdamas varžovus ratu ir to pakako, kad pasinaudodamas DRS zona „McLaren“ lenktynininkas atsidurtų priekyje ir vėliau nebeužleistų lyderio pozicijos.

Su S. Vetteliui dėl šių metų „Formulės-1“ čempiono karūnos kovojantis „Ferrari“ lyderis Fernando Alonso puikiai pasinaudojo iš komandos prieš lenktynes gauta dovana – nelygine septintąja starto pozicija švarioje rikiuotėse pusėje. Ispanas iškart šovė į ketvirtąją vietą, o gana anksti sugedus priešais važiavusiam M. Webberio bolidui – panašu, vėl pavedė „Renault“ generatorius – tapo trečias, kur ir pasiekė finišą.

F. Alonso labui prieš startą pasiaukojęs ir dirbtinę penkių starto pozicijų baudą prisiėmęs kitas „Ferrari“ pilotas Felipe Massa pasirodė ne mažiau įspūdingai – brazilas aplenkė ne vieną varžovą ir užėmė aukštą ketvirtąją vietą. Jį prieš finišą dar bandė vytis taip pat iš antrojo dešimtuko startavęs „McLaren“ lenktynininkas Jensonas Buttonas, tačiau britas turėjo tenkintis penktąja vieta.

Toliau šeštoje ir septintoje pozicijose finišavo „Lotus“ komandos atstovų pora, atitinkamai Kimi Raikkonenas ir Romainas Grosjeanas. Pastarasis lenktynių pradžioje pasižymėjo suktuke persekiojant varžovą ir turėjo anksti atlikti vienintelį sustojimą, tačiau net tai nesutrukdė prancūzui surinkti tikrai nemažą kraitį taškų.

Paskutines tris pirmojo dešimtuko pozicijas užėmė vorele finišo liniją pasiekę „Force India“ pilotas Nico Hulkenbergas bei jį paskutiniuose ratuose spaudęs „Williams“ duetas Pastoras Maldonado ir Bruno Senna.

Finišavęs tik pozicija žemiau už S. Vettelį, F. Alonso išsaugojo gana realias galimybes toliau kovoti dėl pasaulio čempiono karūnos – atstumas tarp šių dviejų sportininkų išaugo nuo 10 iki 13 taškų. „Red Bull“ komanda, tuo tarpu, jau po šių varžybų užsitikrino titulą ekipų tarpe – Konstruktorių taurę.

Jau kitą savaitgalį vyks paskutinysis „Formulės-1“ pasaulio čempionato etapas – Brazilijos GP San Paule, klastingoje Interlagoso trasoje.

Lenktynių rezultatai:
1. Hamiltonas (1)
2. Vettelis +0.6 (1)
3. Alonso +39.2 (1)
4. Massa +46.0 (1)
5. Buttonas +56.4 (1)
6. Raikkonenas +1:04.4 (1)
7. Grosjeanas +1:10.3 (1)
8. Hulkenbergas +1:13.7 (1)
9. Maldonado +1:14.5 (1)
10. Senna +1:15.1 (1)
11. Perezas (1)
12. Ricciardo (1)
13. Rosbergas (1)
14. Kobayashi (1)
15. Di Resta (1)
16. Schumacheris (1)
17. Petrovas (1)
18. Kovalainenas (1)
19. Glockas (1)
20. Picas (1)
21. de la Rosa (1)
22. Karthikeyanas (1)
Nefinišavo:
23. Webberis
24. Vergne