Septyniskart pasaulio čempionui šiandien sukanka 46-eri metai. Nuo lemtingo incidento Alpių kalnuose, kuomet jis susitrenkė galvą ir paniro į komą, prabėgo jau 13 mėnesių.

Dirbtinės komos būsenoje vokietis praleido net pusmetį, o po jos pabudęs rugsėjį buvo išleistas namo. Dabar jis gydomas namų sąlygomis Šveicarijoje, prie Ženevos ežero.

Nors M. Schumacherio laukia dar ilgi reabilitacijos metai, pranešama, kad namuose jis sveiksta greičiau. Naujausias žinias, susijusias su buvusio lenktynininko sveikata pranešė italų spauda.

Laikraštis „Corriere della Serra“ rašė, kad M. Schumacheris jau yra pajėgus akių pagalba demonstruoti emocijas.

„Kartais ašaros nurieda Michaelio veidu. Jis verkia, kuomet išgirsta vaikų arba žmonos balsus“, – rašoma laikraštyje.

„Michaelio akys atmerktos, bet dažniausiai jis žiūri į vieną tašką. Neseniai jis jau pradėjo atpažinti šeimos narių veidus, tačiau su jais dar negali komunikuoti“.

„Jis nekalba ir be pagalbos negali pajudėti. Jis reaguoja į išorinius dirgiklius, bet šiuo metu gali atsakyti tik pažįstamiems balsams ir tik atmerkdamas akis.“

Keliuose žurnalo „Autosprint“ pranešimuose skelbiama, kad M. Schumacheris netgi galėjo atsisėsti.

„Gera žinia yra ta, kad Michaelis nėra prikaustytas prie lovos. Jis ne tik atlieka fizinę terapiją, kad neatrofuotųsi jo raumenys, bet ir sėdi vežimėlyje priešais savo vilos langus – vienoje pusėje jis gali matyti Šveicarijos Alpes, kitoje – Ženevos ežerą“, – sakė žurnalo vyr. redaktorius Alberto Sabbatini, remdamasis informacija, kurią jam suteikė žmonės, matę M. Schumacherį.

DELFI primena, kad traumą, po kurios paniro į komą, M. Schumacheris patyrė 2013 metų gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos kalnų kurorte Maribelyje.

Jis krito slidinėdamas ne trasoje netoli Meribelio kurorto, Prancūzijos Alpėse, ir šalmu dengiama galva trenkėsi į uolą. Pasiektas gelbėtojų per mažiau nei dešimt minučių, tuo metu dar sąmoningas vokietis buvo sraigtasparniu išskraidintas iš pradžių į vietos ligoninę, o po to į smegenų traumomis besispecializuojantį medicinos centrą Grenoblyje. Siekdami išgelbėti sportininko gyvybę, medikai sukėlė dirbtinę komos būseną ir skubiai jį operavo.

M. Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ baigė po 2012 metų sezono „Mercedes“ komandoje. Septynis pasaulio čempiono titulus jis iškovojo 1994 – 1995 metais „Benetton“ ekipoje ir 2000 – 2004 metais „Ferrari“ gretose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)