Lenktynės Melburne turėjo tapti 21-uoju iš 23 šio sezono etapų, tačiau yra atšaukiamos dėl itin griežtų sienos kontrolės taisyklių Australijoje, nerimaujančioje dėl galimo naujos koronaviruso bangos proveržio.

Taip pat atšaukiamas ir spalio 24-ąją turėjęs vykti pasaulio „MotoGP“ lenktynių etapas.

Australijos sienos kirtimo taisyklės šalies svečiams numato 14 dienų karantiną, todėl nuspręsta, kad esamomis sąlygomis vykdyti varžybų nebūtų įmanoma.

„Esame labai nusivylę dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau vis tiek tikimės, kad šį sezoną sugebėsime suorganizuoti 23 lenktynių čempionatą. Yra daug opcijų, kur perkelti varžybas“, – padėtį komentavo F-1 čempionato vadovas Stefano Domenicali.

„Aš labai tikėjausi sugrįžti namo ir lenktyniauti gimtojoje šalyje, todėl apmaudo daug. Telieka sukryžiuoti pirštus ir tikėtis, kad Melburne galėsime varžytis 2022-aisiais“, – teigė „McLaren“ komandai atstovaujantis australas Danielis Ricciardo.

Situacija dėl koronaviruso pandemijos Australijoje yra įtempta, šalyje – mažai vakcinuotų asmenų, valdžia itin baiminasi pavojingos Delta atmainos plitimo.

Šiuo metu yra įvykę 9 iš 23 suplanuotų lenktynių etapų. Pirmąją vietą su 182 taškais užima olandas Maxas Verstappenas, atstovaujantis „Red Bull Racing-Honda“ komandai. Antras rikiuojasi čempiono titulą ginantis britas Lewisas Hamiltonas. „Mercedes“ piloto sąskaitoje yra 150 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)