Dar prieš prasidedant sezonui 2014-2015 m. FE tvarkaraštį sudarė 10 etapų. Pastarųjų skaičius sumažėjo po to, kai iš tvarkaraščio buvo išbrauktas etapas Brazilijoje.

FE vadovai buvo užsiminę apie tai, kad siekiant kompensuoti prarastas varžybas Brazilijoje gali būti surengtos dvigubos lenktynėse viename iš likusių etapų. Tačiau to daryti nereikės. Šią savaitę oficialiai buvo patvirtinta, kad FE lenktynės šiemet bus surengtos Maskvoje.

Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas tai pavadino dar vienu svarbiu svarbiu žingsniu Rusijos automobilių sportui.

„Automobilių sporto augimas Rusijoje pastaruoju metu yra neįtikėtinas. Prieš porą metų šioje šalyje įvyko WTCC lenktynės, pernai – F-1 varžybos. Tai, jog Rusijoje bus surengtos FE lenktynės bus dar vienas svarbus įvykis šios šalies automobilių sportui“, – sakė FIA prezidentas J. Todtas.

Rusijos automobilių federacijos vadovas Sergejus Ivanovas FE lenktynes Maskvoje jau spėjo pavadinti istoriniu pasiekimu.

„Pirmą kartą istorijoje tikros automobilių lenktynės bus surengtos pačioje miesto širdyje“, – kalbėjo S. Ivanovas.

„Jau seniai bendradarbiaujame su FIA ir esame užtikrinti, kad FE etapas Maskvoje bus surengtas pagal visus tarptautinius standartus.“

Likusios pirmojo FE sezono lenktynės:

Kovo 14 d. – Majamis (JAV)
Balandžio 4 d. – Long Byčas (JAV)
Gegužės 9 d. – Monte Karlas (Monakas)
Gegužės 23 d. – Berlynas (Vokietija)
Birželio 6 d. – Maskva (Rusija)
Birželio 27 d. – Londonas (Didžioji Britanija)

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!