Tarptautinio sporto arbitražo (CAS) sprendimas dėl dopingo vartojimo ir jo dangstymo valstybiniu lygiu suspenduoti Rusijos sportininkų dalyvavimą tarptautinėse varžybose galios ir F-1 lenktynėse.

Tai reiškia, kad tiek N. Mazepinui, tiek kitiems šios šalies lenktynininkams artimiausius dvejus metus visose Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) varžybose nebus leidžiama kovoti po Rusijos vėliava ir kitais nacionaliniais simboliais.

Jie turės vadintis neutraliais atletais ir galės kaip simbolius naudoti Rusijos spalvas, bet ne užrašus „Rusija“, „rusas“ ar „Rusijos automobilių federacija“.

Taip pat FIA organizuojamose renginiuose negros ir Rusijos himnas – net ir F-1 etapo Sočyje metu.

Šie draudimai, be „Formulės-1“, dar galios tokiose lenktynių serijose kaip „Formulė-E“, WEC, WRC, WRX ir kartingų čempionatai.

Primename, kad Rusijos milijardieriaus Dmitrijaus Mazepino sūnus dar pernai savo kojas apšilo „Formulėje-2“, kur bendroje įskaitoje liko penktas.

Sportininko tėvas D. Mazepinas yra milijardierius, valdantis trašų ir chemijos produkcijos kompaniją „Uralchem Integrated“. Jo turtas vertinamas daugiau nei 7 mlrd. JAV dolerių.

Neabejojama, kad N. Mazepino sutartis su „Haas“ susijusi ir jo tėvo parama komandai.

Nikitos komandos draugu „Haas“ gretose bus jo bendraamžis „Formulės-2“ čempionas iš Vokietijos, legendinio Michaelio Schumacherio sūnus Mickas Schumacheris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)