Bahreine per savo karjerą dusyk pirmąją vietą užėmęs „Ferrari“ narys vokietis Sebastianas Vettelis yra antras (55), o jo tėvynainis „Mercedes“ atstovas Nico Rosbergas trečias (51). Pernai jis Bahreine finišavo antras.

Daugiausia kartų – tris – Bahreine, kur lenktynės vyksta nuo 2004 metų, visus varžovus įveikė dabartinis „McLaren“ pilotas Fernando Alonso. Ispanui ir jo komandos draugui britui Jensonui Buttonui 2015 metų čempionatas kol kas klostosi tragiškai. Abu jie dar neturi nė vieno taško.

Tačiau F. Alonso padėties nedramatizuoja. Pasak jo, šie metai jam malonesni nei paskutiniai, praleisti „Ferrari“ ekipoje.

„Anksčiau aš nuolat būdavau antras, nes „Ferrari“ neturėjo konkurencingo automobilio. Nebemačiau perspektyvų, todėl perėjau į „McLaren“. Manau, mes sparčiai tobulėjame. Reikia tik laiko, kad sudarytume konkurenciją lyderiams“, – sakė F. Alonso.

Komandų rikiuotėje pirmauja „Mercedes“ (119 taškų), antra „Ferrari“ ekipa (79), trečia „Williams“ (48).

Pasak „Formulės-1“ ekspertų, lenktynės Bahreine išsiskiria kietu stabdymu ir intensyviu įsibėgėjimu. Automobiliai čia patiria didžiules apkrovas. Ir įsibėgėjant, ir išvažiuojant iš posūkių itin svarbu, kad būtų puikus varančiųjų ratų sukibimas su danga.

Lenktynininkams Sakhiro autodrome gali trukdyti prognozuojamas stiprus vėjas, dėl jo trasoje atsirastų smėlio. Ar varžybų dalyviams reikės patirti papildomų sunkumų, priklausys nuo vėjo krypties. Vyraus 28–33 laipsnių karštis, lietaus tikimybė lygi nuliui.

Transliacijų tvarkaraštis:

Penktadienis, balandžio 17 d.

13.55 val. pirma treniruotė;
17.55 val. antra treniruotė.

Šeštadienis, balandžio 18 d.

14.55 val. trečia treniruotė;
17.55 val. kvalifikacija.

Sekmadienis, balandžio 19 d.

17.30 val. lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją