Šimtai žmonių susirinko į laidotuves, kad paskutinį kartą atsisveikintų su sportininku, kuris po devynis mėnesius trukusios kovos dėl gyvybės mirė praėjusį penktadienį.

Į laidotuves atvyko būrys dabartinių F-1 pilotų, tarp kurių buvo Lewisas Hamiltonas, Jensonas Buttonas, Sebastianas Vettelis, Romainas Grosjeanas, Nico Rosbergas, Felipe Massa ir Danielis Ricciardo. Prie jų taip pat prisijungė Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas, „Manor“ sporto direktorius Graeme Lowdonas, pastarosios ekipos vadovas Johnas Boothas ir daugkartinis F-1 čempionas Alainas Prostas.

„Šiandien buvo ypatinga diena. Mus paliko vienas geriausių pilotų. Jis buvo puiki asmenybė tiek trasoje, tiek už jos ribų“, – sakė buvęs F-1 pilotas Jeanas-Ericas Vergne.

„Jo vardas bus įrašytas į F-1 istoriją. Jis daug ką padarė šiam pasaulyje. Dabar jis ilsisi su kitais geriausiais. Julesas visada išliks mūsų širdyse.“

Primename, kad nelaimė įvyko praėjusių metų spalį, kuomet Japonijos GP lenktynių metu iš šlapios trasos išslydęs 25-erių metų prancūzas „Marussia“ šonu trenkėsi į traktorių, atvažiavusį išvežti Aadriano Sutilo automobilio. Sunkią galvos traumą patyręs prancūzas nuo to laiko buvo komos būsenoje.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.