Lenktynės buvo sustabdytos iki finišo likus 9 ratams, kai minėtasis J. Bianchi patyrė avariją tame pačiame posūkyje, kuriame savo automobilį sudaužė ir „Sauber“ atstovas Adrianas Sutilas. Vokiečio teigimu, prancūzas automobilio šonu trenkėsi į traktorių, kuris buvo atvažiavęs išvežti „Sauber“ automobilio.

„Pilotas yra be sąmonės. Į ligoninę jis buvo išvežtas su greitosios pagalbos automobiliu, kadangi sraigtasparnis tokiomis sąlygomis negali pakilti“, – po avarijos sakė FIA atstovas spaudai Matteo Bonciani.

J. Bianchi operuojamas, jo būklė kritinė

J. Bianchi tėvas Prancūzijos žiniasklaidai patvirtino, kad jo sūnus, patyręs sunkią galvos traumą, yra operuojamas ir jo būklė yra kritinė.

Tarptautinės automobilių federacijos atstovai patvirtino J. Bianchi tėvo žodžius, jog sportininkas avarijos metu patyrė sunkią galvos traumą. Anot FIA atstovų, prancūzas, kurio būklė kritinė, po operacijos bus perkeltas į intensyvios priežiūros skyrių.

„Atlikti tyrimai parodė, kad J. Bianchi patyrė sunkią galvos traumą. Po operacijos jis bus perkeltas į intensyvios terapijos skyrių, kur bus toliau stebima jo būklė. Ligoninės atstovai, kai tik galės, paskelbs daugiau informacijos“, – teigiama FIA pranešime.

Prancūzijos žiniasklaida: J. Bianchi po operacijos kvėpuoja pats

Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad po atliktos galvos operacijos į intensyvio terapijos skyrių perkeltas J. Bianchi kvėpuoja pats. Taip pat skelbiama apie tai, jog prancūzo palatoje, kur jis yra atidžiai prižiūrimas gydytojų, bent jau kol kas nėra naudojama gyvybę palaikanti įranga.

„Ferrari“ komanda, kurios jaunųjų pilotų programai priklauso J. Bianchi, teigia, kad oficialių pranešimų apie sportininko sveikatos būkle nebus iki pirmadienio.

„RMC Sport“: J. Bianchi būklė pablogėjo, gali prireikti antros operacijos

Prancūzijos leidinys „RMC Sport“ skelbia, kad Suzukos trasoje į avariją patekusio ir sunkią galvos traumą patyrusio J. Bianchi būklė pablogėjo. Teigiama, kad sportininkas buvo prijungtas prie gyvybę palaikančios įrangos. Taip pat priduriama, jog sportininkui greičiausiai bus atlikta dar viena operacija, kad būtų sustabdytas kraujavimas smegenyse.

Įvykį matęs A. Sutilas nenorėjo kalbėti apie avariją, kurios metu sunkiai susižeidė J. Bianchi.

„Situacija su J. Bianchi yra kritinė. Tikiuosi jis gerose rankose. Stovėjau visai šalia. Nenoriu detaliau apie tai kalbėti“, – sakė „Sauber“ pilotas A. Sutilas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)