Bendroje įskaitoje pirmauja „Red Bull“ pilotas vokietis Sebastianas Vettelis (40 taškų), toliau rikiuojasi „Lotus“ atstovas suomis Kimi Raikkonenas (31), australas Markas Webberis iš „Red Bull“ (26), „Mercedes“ narys britas Lewisas Hamiltonas (25). Penktąją ir šeštąją vietas užima „Ferrari“ lenktynininkai brazilas Felipe Massa (22) ir ispanas Fernando Alonso (18).

Iki šiol vis dar girdėti Malaizijoje įvykusio skandalo aidai. S. Vettelis teigė, kad po praėjusio etapo ekipos atsiprašė ne dėl to, kad užėmė pirmąją vietą, o todėl, jog nepakluso komandos atstovų reikalavimui nelenkti M. Webberio.

„Komandos iškart atsiprašiau, kad savo interesus iškėliau aukščiau, tačiau taip pasielgiau netyčia. Daugiau neturiu ką pridurti“, – būdamas Kinijoje sakė S. Vettelis.

Panašu, jog ateityje tokių nesusipratimų bus išvengta. „Daugiau nebetaikysime komandinės taktikos“, – pareiškė Helmutas Marko, kuris yra „Red Bull“ koncerno patarėjas autosporto klausimais.

Komandų rikiuotėje – pirma „Red Bull“ ekipa (60 taškų), antrąją poziciją dalijasi „Lotus“ ir „Ferrari“ (po 40), ketvirta – „Mercedes“ (37). Staigmena – tik septintąją vietą užima „McLaren“ (4).

Kai kurie „Formulės-1“ ekspertai pareiškė, jog „Mercedes“ ir „Lotus“ ekipos didesnį greitį, nei tikėtasi, pirmuose etapuose pasiekė dėl to, kad buvo sujungtos priekinė ir galinė pakabos.

Šitaip galima išlaikyti pastovią automobilio provėžą stabdant ir įsibėgėjant, taip pat ir posūkiuose. Taip geriau veikia automobilio aerodinamika ir padangos. Kalbama, kad ši naujovė gali priversti komandas gerokai padidinti išlaidas.

Šanchajuje savaitgalį lietaus neprognozuojama. Jo tikimybė lygi nuliui, bus 19−22 laipsniai šilumos.

Transliacijų tvarkaraštis: balandžio 12 d. 5.00 val. – pirmoji treniruotė, 9.00 val. – antroji treniruotė, 13 d. 5.55 val. – trečioji treniruotė, 8.55 val. – kvalifikacija, 14 d. 9.50 val. – lenktynės.