Penktadienį Hamiltonas San Paulo trasoje skriejo it ant sparnų ir paskutinį kvalifikacijos ratą įveikęs per 1 min. 07,934 sek. antroje vietoje likusį M. Verstappeną aplenkė beveik puse sekundės.


Tačiau iš karto po kvalifikacijos pasirodė informacija, kad dėl techninio reglamento pažeidimo L. Hamiltonas gali būti diskvalifikuotas ir sprinto lenktynes Brazilijoje pradėti iš rikiuotės galo. Taip pat pranešama, kad nuobaudos gali sulaukti ir pagrindinis brito varžovas kovoje dėl čempiono titulo M. Verstappenas.


Priminsime, kad L.Hamiltonas jau yra gavęs 5 starto pozicijų baudą sekmadienio lenktynėms dėl to, kad 5-ą kartą šiemet keitė vidaus degimo variklį, kai sezono limitas yra 3 varikliai.

Kvalifikacijoje iš karto už lenktynių lyderių išsirikiavo kiti du „Mercedes“ ir „Red Bull“ sportininkai. Valtteri Bottas užfiksavo trečią rezultatą, o Sergio Perezas liko ketvirtas.

„AlphaTauri“ lenktynininkas Pierre‘as Gasly antroje kvalifikacijoje iš eilės liko penktas. Tuo tarpu Carlosas Sainzas, aplenkęs komandos draugą Charlesą Leclercą, iškovojo šeštą startinę poziciją.

Likusias tris pozicijas pirmame dešimtuke išsidalino „McLaren“ duetas Lando Norrisas ir Danielis Ricciardo bei „Alpine“ pilotas Fernando Alonso.


Šeštadienį San Paule vyks sprinto lenktynės, kurių metu lenktynininkai įveiks 24 ratų distanciją. Šiose lenktynėse bus kovojama dėl taškų ir dėl starto pozicijų pagrindinėms sekmadienio lenktynėms.
Nugalėtojas pelnys 3 taškus ir „pole“ poziciją, antras finišavęs pilotas gaus 2, o trečias – 1 tašką.

„Formulės 1“ čempionate po 18-os etapų pirmauja 312,5 taško turintis M.Verstappenas. Čempiono titulą ginantis L. Hamiltonas nuo lyderio atsilieka 19 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją