Lenktynių teisėjai jau pirmą varžybų minutę buvo priversti kelti raudonas vėliavas. Tik iš 18 pozicijos startavęs „Ferrari“ atstovas Kimi Raikkonenas jau pirmame rate stengėsi aplenkti kuo daugiau varžovų. Lenktynininkas per plačiai išvažiavo „Aintree“ posūkyje. Bandant sugrįžti į trasą suomis užvažiavo ant nelygumo dėl kurio automobilis akimirkai šoktelėjo į orą.

Nesuvaldęs automobilio K. Raikkonenas trenkėsi į apsauginę sieną ir besisukdamas nuslydo į kitą trasos pusę.

Bandydamas išvengti besisukančio „Ferrari“ automobilio už trasos ribų turėjo pasivažinėti „Caterham“ lenktynininkas Kamui Kobayashi. Tuo tarpu Felipei Massai suomio automobilio išvengti nepavyko. Brazilas trenkėsi į „Ferrari“ ir taip pat apgadino savo automobilį.

Abu jie negalėjo tęsti lenktynių. Kvalifikacijoje ir „Ferrari“, ir „Williams“ pilotai pasirodymą baigė jau po pirmos dalies.

Avariją patyrusiam K. Raikkonenui pavyko išvengti rimtų traumų. Nors po avarijos K. Raikkonenas pats išlipo iš sudaužyto automobilio, sportininkas buvo nugabentas į medicinos centrą, kur buvo apžiūrėtas gydytojų.

„Ferrari“ atstovas spaudai patvirtino, kad K. Raikkonenas sunkių traumų nepatyrė, tačiau pridūrė, jog lenktynininkas skundėsi skaudančiu sumuštu keliu.

Devintą „Formulės 1“ čempionato etapą laimėjo „Mercedes“ komandos atstovas britas Lewisas Hamiltonas. Antrą vietą užėmė suomis Valtteri Bottas („Williams-Mercedes“). Trečias liko australas Danielis Ricciardo („RedBull-Renault“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)