Šeštadienį kvalifikacijoje vieną 5,412 km „Bahrain Circuit“ trasos ratą N. Rosbergas įveikė per 1 minutę 33,185 sekundės ir iš pirmosios pozicijos startuos pirmą kartą šiais metais bei penktąjį karjeroje.

Vos 0,279 sekundės komandos draugui pralaimėjęs antras šeštadienį liko pirmosiose dviejose sezono kvalifikacijoje triumfavęs britas Lewisas Hamiltonas.

Trečią vietą šeštadienį užėmė „Red Bull-Renault“ ekipos lenktynininkas australas Danielis Ricciardo, tačiau jam bus pritaikyta prieš savaitę lenktynėse Malaizijoje „uždirbta“ dešimties vietų bauda, tad iš trečiosios pozicijos sekmadienį startuos „Williams-Mercedes“ pilotas suomis Valtteris Bottas.

Nugalėtojo titulą ginantis keturiskart (2010-2013) planetos čempionas vokietis Sebastianas Vettelis („Red Bull-Renault“) kvalifikacijoje liko vienuoliktas, tačiau dėl australui skirtos nuobaudos startuos iš dešimtosios vietos.

Kvalifikacijos rezultatai:

1. Nico Rosberg (Vokietija), „Mercedes“ 1 min. 33,185 sek.
2. Lewis Hamilton (D.Britanija), „Mercedes“ 1:33,464
3. Daniel Ricciardo (Australija), „Red Bull-Renault“ 1:34,051
4. Valtteri Bottas (Suomija), „Williams-Mercedes“ 1:34,247
5. Sergio Perez (Meksika), „Force India-Mercedes“ 1:34,346
6. Kimi Raikkonen (Suomija), „Ferrari“ 1:34,368
7. Jenson Button (D.Britanija), „McLaren-Mercedes“ 1:34,387
8. Felipe Massa (Brazilija), „Williams-Mercedes“ 1:34,511
9. Kevin Magnussen (Danija), „McLaren-Mercedes“ 1:34,712
10.Fernando Alonso (ispanija), „Ferrari“ 1:34,992

N. Rosbergas: iškovota „pole“ - gerai atlikto darbo rezultatas

„Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas pasidžiaugė, kad iki šiol gerai atliktą darbą vainikavo iškovota „pole“ pozicija Sakhiro trasoje.

Vokietis nusileido komandos draugui Lewisui Hamiltonui visose trejose laisvosiose treniruotėse. Tačiau N. Rosbergas britą įveikė pačiu tinkamiausiu metu. Vokietis iškovojo „pole“, tuo tarpu L. Hamiltonas turėjo tenkintis antra vieta.

„Tiesiog gerai dirbau savo darbą. Radau tinkamą kryptį, progresavau, išvengiau tam tikrų problemų ir supratau koks bolido reguliavimas yra geriausias tokioms sąlygoms.“

Nico Rosbergas

N. Rosbergo teigimu, pasiruošimą kvalifikacijai apsunkino tai, kad treniruotės vyko esant aukštesnei oro temperatūrai: „Karštomis oro sąlygomis vykusios treniruotės šį kartą buvo tikras iššūkis. Buvo tikrai sunku. Turi atspėti koks bus tinkamas bolido sureguliavimas kvalifikacijai, kuri vyks vėsesniu oru.“

„Mercedes“ pilotas pridūrė, kad Sakhiro trasoje jam visada gerai sekėsi: „Ši trasa man sukelia daug gerų prisiminimų. Čia laimėjau GP2 čempiono titulą, iškovojau pirmąją pergalę F-1. Man visada patiko ši trasa, todėl su malonumu čia grįžtu.“

F. Alonso geriau pasirodyti sutrukdė variklio galios stoka

Po Bahreino trasoje vykusios kvalifikacijos Fernandas Alonso sakė, kad geriau pasirodyti jam sutrukdė galios stokojęs variklis. Ispanas paskutinėje važiavimų dalyje liko dešimtas, tačiau rytojaus lenktynes pradės devintas dėl Danieliui Ricciardo skirtos 10 starto pozicijų baudos.

Taip, kvalifikacijos metu ne viskas klostėsi sklandžiai. Palaipsniui dingo variklio galia. Atrodė, jog kiekviename rate tiesiojoje automobilis važiavo vis lėčiau ir lėčiau. Tad turime gerai pažiūrėti ar niekas nebuvo pažeista ir pasirūpinti, kad nekiltų problemų rytoj“, – sakė F. Alonso.

Fernando Alonso

„Galbūt nutiko kažkas negerai automobilyje, gal dugnas ar kažkas kitas. O gal kilo bėdų su elektros varikliu. Akivaizdu, jog trečioje kvalifikacijos dalyje buvome lėtesni nei trečioje. Yra kaip yra. Tačiau startuodami iš švarios pusės galime rytoj pasiekti gerų rezultatų.“

F. Alonso teigimu, lenktynėse „Ferrari“ yra pasiruošusi naudoti agresyvią taktiką: „Neturime daug ko prarasti. Startuosime devinti, beveik už taškų ribos. Tad turime pagerinti savo poziciją. Žiūrėsime ką mums pavyks padaryti. Už mūsų startuos keletas itin stiprių pilotų – tokie kaip Sebastianas Vettelis ir Nico Hulkenbergas. Turime įvertinti varžovus ir juos įveikti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)