Bendroje įskaitoje toliau dominuoja „Mercedes“ komanda ir jos pilotai vokietis Nico Rosbergas bei britas Lewisas Hamiltonas. Jie surinko atitinkamai 79 ir 75 taškus. Trečią vietą užimantis „Ferrari“ narys ispanas Fernando Alonso turi tik 41 tašką. Jis Barselonoje triumfavo pernai.

Ekipų rikiuotėje pirmą vietą užimanti „Mercedes“ komanda jau sukaupė 154 taškus. Nuo jos pernykštė čempionė „Red Bull“ atsilieka net 97 taškais. 100 taškų lyderei pralaimi „Force India“.

McLaren“ atstovas britas Jensonas Buttonas mano, kad pirmoje sezono pusėje niekas nepasipriešins „Mercedes“ lenktynininkams.

„Automobilį atnaujiname kiekvienose lenktynėse, bet per artimiausius keletą etapų bet kuriai komandai bus itin sudėtinga likviduoti vienos sekundės persvarą. Tai galėtume padaryti tik tada, jei „Mercedes“ stovėtų toje pačioje vietoje. Bet to, aišku, nebus“, – samprotavo J. Buttonas.

Tik penktą poziciją užimantis keturiskart pasaulio čempionas „Red Bull“ pilotas vokietis Sebastianas Vettelis (33 taškai) Barselonoje naudos naują važiuoklę. Pasak „Red Bull“ atstovų, tai nesusiję su prastoka S. Vettelio sportine forma. Jų teigimu, naujos važiuoklės naudojimas Ispanijos GP buvo suplanuotas jau sezono pradžioje.

Sinoptikai prognozuoja, kad Barselonos trasoje ir penktadienį, ir šeštadienį, ir sekmadienį nelis. Bus 20−24 laipsniai šilumos.

Transliacijų tvarkaraštis:

Penktadienis, gegužės 9 d.

9.55 val. pirma treniruotė;
14.55 val. antra treniruotė.

Šeštadienis, gegužės 10 d.

11.55 val. trečia treniruotė;
14.55 val. kvalifikacija.

Sekmadienis, gegužės 11 d.

14.50 val. lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją