N. Rosbergas: Michaelio sugrįžimas – fantastika

Būsimasis M. Schumacherio partneris „Mercedes“ komandoje Nico Rosbergas vokiečio sugrįžimą pavadino fantastišku. Kartu jaunasis lenktynininkas pripažino, kad jo laukia didžiulis iššūkis.

„Fantastiška, kad Michaelis sugrįžta į „Formulę-1“ ir bus mano komandos draugu „Mercedes GP“. Manęs laukia didelis iššūkis – kova su vienu geriausių visų laikų lenktynininkų“, – sakė sportininkas.

„Esu tikras, kad kartu suformuosime labai stiprią partnerystę, nes jis visai nebus praradęs savo greičio. Tai puikios naujienos visam mūsų sportui ir gerbėjams.“

L. Hamiltonas: nekantrauju sutikti Michaelį trasoje

2008 m. „Formulės-1“ pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas („McLaren“) taip pat džiaugėsi M. Schumacherio sugrįžimu ir neslėpė nekantraujantis vokietį sutikti lenktynių trasoje.

„Tai puikios naujienos. Puiku, kad Michaelis sugrįžta į „Formulę-1“. Būdamas žemesnėse lenktynėse, stebėdavau jį lenktyniaujantį ir visuomet tikėjausi, kad pats pateksiu į „Formulę-1“, kai jis vis dar bus čia. Nekantrauju sutikti jį trasoje ir sugrįžusį į viršūnę“, – sakė britas.

„Jis yra legenda ir tikrai malonus vaikinas, todėl džiaugiuosi, kad jis ir vėl turės galimybę dirbti geriausią darbą pasaulyje – lenktyniauti „Formulėje-1“. Linkiu jam visa ko geriausio sugrįžime su tokia puikia komanda ir kompanija, „Mercedes-Benz“, – kalbėjo jis.

N. Lauda: M. Schumacheris bus greitas nuo pat pradžių

Triskart „Formulės-1“ pasaulio čempiono Niki Lauda nuomone, M. Schumacheriui nereikės laiko įsibėgėti. Vokietis, austro teigimu, bus greitas nuo pačios pirmosios dienos.

„Tai sensacija, ir ne tik „Formulėje-1“. Tai tobula, nes M. Schumacheris ir vėl sudarys sąjungą su Rossu Brawnu. Aš net neabejoju, kad jis bus konkurencingas nuo pačios pirmosios savo sugrįžimo dienos“, – sakė sporto specialistas.

„Treji metai be lenktynių septyniskart pasaulio čempionui neturėtų būti problema. Negaliu sulaukti visokių Hamiltonų, Vettelių ir panašių reakcijos trasoje. Kartų konkurencija „Formulei-1“ suteiks daug papildomų atspalvių.

Michaelis bus pasiruošęs nuo pačios pirmosios dienos. Jis bus pačiame aukščiausiame lygyje, kaip ir buvo pripratęs būti, nes pasaulio čempionas nepraranda savo sugebėjimų.“

Savo nuomonę išsakė ir daugiau buvusių „Formulės-1“ pilotų.

Gerhardas Bergeris: „Tai puikios naujienos, puikios „Formulei-1“. Jis bus konkurencingas nuo sezono pradžios ir lenktyniaus dėl aukščiausių pozicijų. Neabejoju, kad jis bus gerai fiziškai pasiruošęs ir greitas. Jo sprendimas manęs nestebina.“

Ralfas Schumacheris: „Iš esmės, tai siurprizas visiems ir, be abejo, labai didelis dalykas pačiam Michaeliui. Džiaugiuosi už jį, nes tai buvo labai geras pasiūlymas – net aš būčiau tokį priėmęs! Jo galimybės priklausys nuo viso technikos komplekto, tačiau, ir vėl dirbdamas su Rossu, jis gali nusiteikti optimistiškai.“

Karlas Wendlingeris: „Michaelis imasi didžiulio iššūkio. Treji praleisti metai yra ilgas laikotarpis, per kurį visa sistema tikrai nestovėjo vietoje. Pagrindiniai jo varžovai per tą laiką padarė didelę pažangą. Sąjunga su Rossu jam suteikia gerą galimybę ir vėl pasiekti sėkmę.“

Keke Rosbergas: „Jokių komentarų. Aš jau nebe lenktynininkas. Paklauskite mano sūnaus.“

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.