„Formulės-1“ varžybose, kuriose bus surengtas 21-as etapas, artėja kulminacija. Pilotų įskaitoje pirmaujantis vokietis Nico Rosbergas iš „Mercedes“ komandos antrą vietą užimantį komandos draugą britą Lewisą Hamiltoną lenkia 33 taškais. Dar nė karto čempionu netapęs N. Rosbergas šį sezoną laimėjo keturis iš pastarųjų penkių etapų, o iš viso triumfavo devyniuose. Tuo tarpu L. Hamiltonas jau penkiuose etapuose iš eilės neužėmė pirmos vietos.

Tiesa, Ostino trasoje pastaruosius keletą metų L. Hamiltonas jaučiasi puikiai. Jis čia visus varžovus nugalėjo ir pernai, ir užpernai, o iš viso lenktynes JAV laimėjo keturis kartus. N. Rosbergas Ostine nė sykio netapo nugalėtoju. Iš dabar lenktyniaujančių pilotų tik Sebastianas Vettelis čia yra užėmęs pirmą vietą 2013-ais.

Šis sezonas „Ferrari“ atstovui S. Vetteliui labai prastas. Jis rikiuojasi tik 6-oje pozicijoje (165 taškai). Vis dėlto vokietis optimizmo nepraranda.

„Nemanau, kad kritika mūsų atžvilgiu yra teisinga. Mūsų atsilikimas nuo „Mercedes“ yra stabilus. Kai kuriose lenktynėse prie jų priartėjame, kai kuriose pralaimime labiau. Esame to paties lygio kaip ir „Red Bull“ ekipa. Mūsų tikslas užimti antrą vietą konstruktorių įskaitoje“, – samprotavo S. Vettelis.

Komandų rikiuotėje „Mercedes“ turi 593 taškus, „Red Bull“ – 385, „Ferrari“ – 335.

JAV „Grand Prix“ varžybas daugiausia kartų – penkis – yra laimėjęs legendinis vokietis Michaelis Schumacheris. Tarp komandų niekas neprilygsta „Ferrari“ – devynios pergalės. Lenktynės Ostine su pertraukomis vyksta nuo 1908 metų. Savaitgalį jau bus 46-os varžybos.

Pilotams reikės įveikti 56 ratus po 5,516 km – iš viso 308,893 km. Ostine važiuojama prieš laikrodžio rodyklę. Tai retas atvejis „Formulėje-1“. Sinoptikai prognozuoja nemažą 27-30 laipsnių karštį. Lietaus tikimybė labai menka. Sekmadienį, lenktynių dieną, ji siekia 10 proc.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis per viaplay.lt:

Penktadienis spalio 21 d.

18.00 val. pirma treniruotė;
22.00 val. antra treniruotė.

Šeštadienis spalio 22 d.

17.55 val. trečia treniruotė;
20.50 val. kvalifikacija (ir per „Viasat Sport Baltic“),

Sekmadienis spalio 23 d.

21.50 val. lenktynės (ir per „Viasat Sport Baltic“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją