Lenktynes, kvalifikaciją ir treniruotes tiesiogiai rodo vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Monake varžybos vyksta miesto gatvėmis. Šioje trasoje labai sunku atlikti lenkimo manevrą, todėl itin svarbu gerai pasirodyti kvalifikacijoje ir joje užimti kuo aukštesnę vietą.

Pirmose treniruotėse greičiausias buvo „Mercedes“ lenktynininkas britas Lewisas Hamiltonas, o antrose – „Ferrari“ narys vokietis Sebastianas Vettelis.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis ir 104 taškus turintis S. Vettelis pareiškė, jog trokšta laimėti etapą Monake.

„Lenktynės čia visada ypatingos. Jeigu bet kuriam pilotui būtų leista išsirinkti, kuriose lenktynėse jis norėtų triumfuoti, pirmiausia jis pasirinktų Monaką. „Ferrari“ komandai jau atėjo laikas nugalėti šioje trasoje. „Ferrrari“ jau labai seniai nesugeba nugalėti čia. Pastarąjį kartą tai nutiko 2001 metais. Mes esame pasiruošę nutraukti šią nesėkmių seriją. Aš nenurašau „Mercedes“ ekipos. Per treniruotes jie turėjo problemų, bet esu įsitikinęs, kad jau šeštadienį pagrindiniai mūsų varžovai vėl parodys savo jėgą. Prognozuoju, kad kova bus labai atkakli“, – dėstė S. Vettelis.

Legendinis Austrijos lenktynininkas Niki Lauda mano, kad Monake pranašumą turės „Ferrari“ komanda.

Antroje bendros įskaitos vietoje esantis L. Hamiltonas sukaupė 98 taškus. Jis Monake visus varžovus aplenkė pernai. Britas čia taip pat buvo greičiausias 2008-ais. Daugiausia kartų – šešis – šioje šalyje triumfavo brazilas Ayrtonas Senna.

Komandų įskaitoje šioje trasoje dažniausiai laimi „McLaren“ – 15 pergalių. Tiesa, pastaruosius keletą metų ši ekipa neprilygsta lyderiams. Šiemet pirmauja „Mercedes“ (161 taškas). Tik 8 mažiau turi „Ferrari“.

Monake pilotams reikės įveikti 260,286 km. Tai yra 78 ratai po 3,337 km. Sinoptikai savaitgalį prognozuoja apie 25 laipsnius šilumos. Lietaus tikimybė labai menka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją