„Patariau jam pasitraukti“, - britų „Mirror“ pareiškė lenktynininkas.

„E. Barrichello karjera F-1 buvo įspūdinga. Jis pilotas, dalyvavęs daugiausiai lenktynių ir iškovojęs daug pergalių. Apie tokią karjerą svajoja daugelis lenktynininkų. Jis atstovavo geriausioms F-1 komandoms

Patariau jam pasitraukti ne todėl, kad manau, jog jis senas ar panašiai. Tiesiog dabartinėje F-1 yra dvylika komandų, o penkios ar šešios iš jų už vietą prašo susimokėti. Manau, kad tai absurdas“, - pažymėjo sportininkas.

„Mano nuomone, kurią aš jam ir išsakiau, tiek daug F-1 pasiekęs R. Barrichello neturėtų ieškoti rėmėjų tam, kad lenktyniautų. Patariau jam pasitraukti ir pasinaudoti paskutinėmis lenktynėmis viską tinkamai užbaigti“.

„Nepaisant to, manau, kad jis elgsis taip, kaip jam atrodo geriausia. Kaip draugas, palaikysiu jį ir linkėsiu jam visa ko geriausio“, - pridūrė jis.

39-erių metų amžiaus R. Barrichello ateitis „Williams“ gretose kelia labai didelių abejonių. Komanda atvirai svarsto kitų pilotų – Kimi Raikkoneno, Adriano Sutilo, Jules Bianchi ir Valtteri Bottas – kandidatūras, o brazilas skelbiasi pats ieškantis rėmėjų tėvynėje.

Nuo 1993 m. „Formulėje-1“ važiuojantis R. Barrichello yra startavęs 321 lenktynėse – daugiau nei bet kuris kitas sportininkas istorijoje. Per tą laiką brazilas pelnė 11pergalių ir 68 kartus lipo ant apdovanojimų pakylos. 2002 ir 2004 m. jis tapo pasaulio vicečempionu.