Trečiosios dalies pradžioje, sportininkams važiuojant apšilimo ratą, brazilas buvo priekyje brito, o prieš jį dar rikiavosi Fernando Alonso („Ferrari“) ir Jensonas Buttonas („McLaren“).

Rato pabaigoje L. Hamiltonas nusprendė negaišti laiko už F. Massos ir pamėgino jį aplenkti. Manevrą britui teko nutraukti, nes brazilas nesirengė užleisti savo pozicijos. Tiesa, pora posūkių vėliau šis visgi praleido į priekį varžovą.

„Nuoširdžiai kalbant, nesuprantu, kodėl jis norėjo bet kokia kaina aplenkti. Mes visi apšilimo rate važiavome viena linija ir iš tokio veiksmo nebuvo jokios naudos“, - taip šį incidentą prisiminė F. Massa.

„To buvo per daug. Manau, kad jis dar kartą pamiršto pasinaudoti savo galva“, - pridūrė brazilas, tikriausiai vis dar jaučiantis širdgėlą varžovui už susidūrimą Monako GP lenktynėse.

„Vaikinai važiavo labai lėtai, bet aš jau buvau pasiruošęs spausti. Bandžiau aplenkti, tačiau jis mane blokavo, blokavo, blokavo. Galų gale man pavyko prasiveržti į priekį“, - taip trečiosios kvalifikacijos dalies pradžią prisiminė pats L. Hamiltonas.

Vėlyvas lenkimas, panašu, sutrukdė abiems sportininkams. L. Hamiltonas vargu ar tinkamai įšildė savo bolido padangas, o F. Massa apskritai nutraukė pirmąjį bandymą ir grįžo į boksus.