Nors ekipos automobilis F2012 nuo sezono pradžios buvo patobulintas bene labiausiai iš visų ekipų ir tai padėjo ispanui net tris kartus laimėti lenktynėse, tačiau P. Fry‘jus teigia, kad sausoje trasoje vis dar trūksta greičio.

F. Alonso laimėjo Malaizijoje ir Vokietijoje lenktynėse ar kvalifikacijoje padedant lietui ir tik Europos GP pergalę komanda šventė kai savaitgalis buvo be kritulių. Penkta vieta iškovota Vengrijos GP tikriausiai geriau atspindi tikrąjį automobilio greitį.

„Žinoma, jeigu Malaizijoje lenktyniauti būtų reikėję sausoje trasoje, mums taip nebūtų pasisekę. Manau, negalime paslėpti to fakto, kad mums labai padėjo oro sąlygos“, – sakė „Ferrari“ technikos skyriaus vadovas.

„Ar dabar esame greičiausi kvalifikacijoje sausoje trasoje? Nemanau, tačiau kai lijo lietus Silverstone ir Hockenheime, kur Alonso iškovojo pole pozicijas, automobilio greitis buvo įspūdingas“.

N.Fry’jus teigia, kad šių metų Ferrari technika sezono metu pagreitėjo beveik 1,5 sekundės per ratą, o tai sumažina atsilikimą nuo varžovų iki kelių dešimtųjų sekundės dalių. Jis visada pabrėžia, kad norint neatsilikti nuo priešininkų reikia nuolatos tobulinti automobilį ir po vasaros pertraukos vyksiančiam Belgijos GP ekipa jau yra paruošusi atnaujinimų paketą. Tačiau jo teigimu greitis lyjant lietui irgi yra neatsitiktinis.

„Mes turime dirbti šia kryptimi. Mums pasisekė, kad esame ten kur esame, tai nulėmė ir palankios oro sąlygos, tačiau jos visiems vienodos. Visi turi visada pasirodyti kuo geriau. Taip, lietus mums padėjo, bet kodėl jis nepadėjo kitoms komandoms?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją