M. Verstappenas greičiausią savo ratą įveikė per 1 min. 21.299 sek. „Red Bull“ lyderis gerokai greičiau nei varžovai ratus įveikinėjo visos kvalifikacijos metu.

Itin sėkmingai kvalifikacijoje pasirodęs F. Alonso iš pirmos juostos F-1 lenktynes pradės po dešimtmečio pertraukos – paskutinį kartą ispanas tai darė 2012-aisias Vokietijoje, kai kvalifikacijoje iškovojo pirmąją vietą.

„Rytoj jau pirmame posūkyje atakuosiu Maxą“, – po kvalifikacijos duodamas interviu šypsojosi F. Alonso, kuris gerus rezultatus demonstravo ir Kanadoje vykusių treniruočių važiavimų metu.


40-metis „Alpine“ atstovas kvalifikacijoje už savęs paliko tautietį Carlosą Sainzą iš „Ferrari“. Ketvirtą vietą užėmė Lewisas Hamiltonas, penktąją – Kevinas Magnussenas, šeštąją – Mickas Schumacheris. Septintas liko Estebanas Oconas.

Antrasis „Mercedes“ pilotas George'as Russellas trečioje kvalifikacijos dalyje keitė padangas, tačiau rizika nepasiteisino, todėl iš trasos išslydęs britas liko aštuntas.

Dar labiau nepasisekė „Red Bull“ pilotui Sergio Perezui, kuris antroje kvalifikacijos dalyje rėžėsi į barjerus ir liko tik tryliktas.

„Ferrari“ lyderis Charlesas Leclercas dėl bolido jėgainės elementų keitimo Kanados GP lenktynes turės pradėti iš rikiuotės galo.

Lenktynės sekmadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Po 8 etapų čempionate pirmauja M. Verstappenas (150 taškų), kuris lenkia S. Perezą (129) ir Ch. Leclercą (116). Konstruktorių įskaitoje su 279 taškais užtikrintai pirmauja „Red Bull“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją