"Kas sustabdys Vettelį? Kadangi net Webberis nebesugeba jam prilygti, tapo gana nuobodu. Jis sugeba gerai išnaudoti padangas, o Markui tai nepavyksta. Negaliu sulaukti, kada baigsis šis čempionatas, nes tapo taip nuobodu, tačiau nemanau, kad situacija kitais metais smarkiai skirsis", - laikraščiui „La Gazzetta della Sport“ pareiškė italas.

"Norint pagyvinti čempionatą, reikėtų iš „Red Bull“ atimti pusę skundės ir duoti „Ferrari", tačiau to daryti negali. Kitais metais viskas atrodys lygiai taip pat, nebent jie pakeis taisykles. Neįsivaizduoju, kaip jie gali panaikinti atsilikimą nuo „Red Bull“ ir „McLaren“ per du mėnesius."

"Tiesiog neįsivaizduoju, kaip juos būtų įmanoma įveikti. Per 17 metų nemačiau nei vieno atvejo, kai komanda vos per du mėnesius panaikintų 0,6-0,7 sek. atsilikimą. Vettelis ir „Red Bull“ puikiai naudoja padangas. Jie greičiausi nesvarbu kokiomis padangomis", - teigė specialistas.

"Ferrari“ turi vieną geriausių pilotų, niekuomet nepasiduodantį. Tačiau „Ferrari“ turi pagreitėti sekunde. Jei Fernando turėtų 0,3-0,4 sek. lėtesnį už varžovų bolidą, jis vis tiek galėtų laimėti lenktynes. Kai Schumacheris išėjo iš mūsų ("Benetton“ po 1995 m. - red. past.), jis nelaimėjo pasaulio čempionato, kol negavo pergalingo bolido."

Siūlo suvienodinti techniką

F. Briatore nuomone, norint pagyvinti „Formulę-1", reikėtų suvienodinti lenktynininkų vairuojamą techniką.

"Visi turėtų naudoti tas pačias dalis, paliekant tik nedidelę laisvę komandų kūrybiškumui", - pasiūlė autosporto pasaulio veteranas.

"Pasodinkime septynis lenktynininkus į septynis GP2 bolidus ir pažiūrėkime, kokia būtų „Formulė-1“. Ji būtų fantastiška."

L. Hamiltono ir F. Massos karas kelia juoką

Paklaustas apie nuolatinius Lewiso Hamiltono ("McLaren") ir Felipe Massos ("Ferrari") susidūrimus, F. Briatore šypsojosi.

"Jie mane juokina. Jie man primena (komedijos aktorius) Laurelį ir Hardy", - neslėpė italas.

"Kiekvieneriose lenktynėse (tarp jų) vis kažkas nutinka, nors incidentas Indijoje ir buvo visiškai normalus. Massa buvo nekaltas."

"Man patinka Lewisas, nes jis nevengia kontakto. Man smagu jį žiūrėti."

J. Buttonas - jau ne pakelės stulpas

Pabaigai, F. Briatore pripažino praeityje klydęs dėl „McLaren“ piloto Jensono Buttono sugebėjimų - italas britą yra pavadinęs „greitu kaip pakelės stulpas".

"Šiame sezone buvo du neįtikėtini lenktynininkai: Vettelis ir Buttonas", - pastebėjo specialistas.

"Dėl brito buvau gana neteisus. Šiemet jis buvo tikras siurprizas. Kai jis dirbo pas mus, niekada neįtariau, kad jis toks geras", - pridūrė jis.