Gynėsi nuo M. Webberio

„Po lenktynių labai lengva kalbėti ir spręsti, kuri taktika buvo geriausia“, - BBC po finišo sakė F. Alonso. - Kaip jau sakiau, turėjome nuo ko nors gintis. Jei nebūtume sustoję, manau, mus būtų aplenkęs M. Webberis. Sustoję mes uždengėme M. Webberį, bet praleidome į priekį V. Petrovą ir Nico Rosbergą („Mercedes“), tad tai buvo sudėtingas sprendimas.“

„Akivaizdu, kad lenktynės buvo sunkios. Praradau poziciją starte, o pasirodžius saugos automobiliui sustojo V. Petrovas ir N. Rosbergas, tad... Turėjome problemų su minkštomis padangomis. M. Webberis sustojo ir mes bandėme nuo jo apsiginti“, - aiškino ispanas.

„Kai bandai uždengti kažką, dažniausiai turi kai ko atsisakyti, pralaimėdamas kitiems. Taigi, rinkomės tarp S. Vettelio dengimo ir V. Petrovo bei N. Rosbergo. Nusprendėme dengti M. Webberį, o po to buvo sunku aplenkti V. Petrovą. „Renault“ išvysto labai didelį maksimalų greitį, tad lenktynės už jo buvo tikrai erzinančios.“

„Tačiau toks sportas, tokios automobilių lenktynės. Kartais laimi, kartais pralaimi. Sveikinimai „Red Bull“ ir Sebastianui (Vetteliui). Kitais metais pabandysime dar kartą.“

V. Petrovas buvo labai agresyvus

Po finišo F. Alonso savo įniršį dėl pralaimėto čempiono titulo išliejo ant V. Petrovo, gestikuliuodamas rusui. Ispanas paaiškino taip išreiškęs nepasitenkinimą pernelyg agresyviu ruso važiavimu.

„Kartą pabandžiau jį aplenkti, tačiau jis gynėsi, tarsi, važiuotume paskutinį ratą paskutinėse čempionato lenktynėse ir kovotume dėl čempiono titulo. Jis buvo labai agresyvus“, - pažymėjo „Ferrari“ lyderis. - Tačiau jis važiavo puikiai, be klaidų“.

Labai patenkintas sezonu

Po dvejų metų pertraukos į kovą dėl titulo sugrįžęs F. Alonso pažymėjo likęs labai patenkintas šiuo sezonu, nepaisant nesėkmingos jo baigties.

„Jis buvo labai geras. Ypač man, po dvejų sunkių metų kovojant dėl vietos trečioje kvalifikacijos dalyje. Grįžau prie pergalių lenktynėse ir kovos čempionate iki paskutiniųjų lenktynių.

Pergalių skaičiumi aplenkiau tokius garsius pilotus, kaip Niki Lauda ar Juanas Fangio“, - kalbėjo ispanas.

„Esu tikras, kad su šia komanda turiu didelių galimybių kovoti dėl čempiono titulo ir ateityje. Taigi, esu labai patenkintas“, - pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite: www.f-1.lt.