„Žiniasklaidos požiūryje vyrauja tendencija manyti, kad „Ferrari“ blogai sekasi ruoštis sezonui ar kad automobilis dėl kažkokių neaiškių priežasčių yra blogas. Nepaisant to, mes visuomet išlaikome ramybę ir labai nuosekliai tęsiame darbą“, – atsiliepdamas apie spaudos spekuliacijas, kad ekipa dabar yra tik vidutiniokų lygio, teigė sportininkas.

„Automobilio sudėtingumas viską šiek tiek sulėtino. Tiesą sakant, po dviejų bandymų sesijų vis dar turėsime daug darbo paskutinėje. Paskutinę dieną jie vis dar bandė įvairiausius dalykus. Esu tikras, kad kai kurie šių buvo įdomūs“.

„Taigi, galbūt po bandymų Barselonoje mūsų padėtis yra geresnė nei po treniruočių Cherese, o po antrų bandymų Barselonoje ji bus dar geresnė nei po pirmų. Tikėkimės, kad į Australiją atvyksime su pajėgiu automobiliu“, – vylėsi lenktynininkas.

F. Alonso atsisakė vertinti „Ferrari“ poziciją „Formulės-1“ rikiuotėje, pažymėdamas, kad tikras vaizdas paaiškės tik pirmame čempionato etape Australijoje.

„Negaliu pasakyti, ar mes pirmi, ar antri, ar devinti. Dabar esame tokiame darbo etape, kai labai sunku suprasti, kokia visų padėtis. Viskas yra spekuliacijos“, – teigė komandos lyderis.

„Galima tikėtis, kad dvejus metus sporte dominavusi „Red Bull“ komanda Australijoje neiškris antroje kvalifikacijos dalyje. Galima tikėtis, kad „McLaren“, „Mercedes“ ir „Ferrari“ ekipos nebus toli nuo pergalės, nes tai puikios komandos. Tačiau visa tai yra prielaidos. Tikėkimės, kad tai tiesa ir mes galėsime kovoti“.

„Po kiekvienų bandymų žinutė yra ta pati. Komanda gerai dirba. „Ferrari“ yra vienintelė ekipa, visada galinti suteikti automobilį, kuriuo gali kovoti dėl pergalės. 2011-ais, palyginti prastais metais, mes laimėjome vienerias lenktynes ir dešimt kartų lipome ant pakylos. Tik „Ferrari“ tai gali pasiekti metai po metų. Ir tai pagrindinė visų optimizmo priežastis“, – pridūrė jis.