- Dar žiemą jūs žinojote, kad šis sezonas bus sunkus. Ar šie sunkumai padėjo jums tapti stipresniam?

- Taip, sezonas buvo sudėtingas ne tik man, bet ir visai „Sauber“ komandai. Kada nėra pakankamai gerų rezultatų, labai lengva prarasti motyvaciją, bet aš maksimaliai stengiausi išnaudoti situaciją ir siekti daugiau visos sferose. Tai ir padeda tapti stipresniam.

- Savo laiku jūs buvote geriausiu Brazilijos debiutantu F-1 čempionate, finišavęs 5-oje vietoje pirmose savo lenktynėse. Kaip jums pavyksta išsaugoti teigiamą įvaizdį be aukštų rezultatų?

- „Formulėje-1“ daug kas supranta mūsų ekipos sunkumus, bet reikia vertinti ne vien rezultatus. Mes progresuojame, bet iš šalies to visai nematyti. Aš stengiuosi motyvuoti komandą, matyti teigiamų momentų. Tai turi padėti „Sauber“ kitais metais.

- Bet jus siejo su „Renault“ ir „Williams“ komandomis...

- Tai, mes vedėme derybas, bet kol kas sprendimų nepriimta. Pasikeitus „Sauber“ savininkams, viskas juda teisinga kryptimi. Tai būtų patrauklus variantas man 2017 metais, tikiuosi, mes greitai padarysime pareiškimą.

- Jūs esate įsitikinęs, kad pasiliksite „Formulėje-1“?

- Taip. Ir mes ties tuo dabar intensyviai dirbame.

- Iš čempionato pasitraukus Felipei Massai, jūs pasiliksite vienintelis brazilas „Formulėje-1“. Ar jaučiate dėl to didesnę atsakomybę?

- Visų pirma, aš esu nustebęs Felipes pareiškimu išeiti iš „Formulės-1“. Aš maniau, kad jis dar lenktyniaus porą metų. Kol kas aš nepripratau prie šios realybės.

Felipe – puikus vaikinas, mes turime senu gerus ryšius nuo kartingo ir bendro darbo „Williams“ komandoje laikų. Tie dveji metai, kuriuose aš praleidau „Formulėje-1“, visiškai nepanašūs vieni į kitus. Debiuto sezone aš uždirbau taškus, o šiemet komanda susidūrė su labai rimtais finansiniais sunkumais.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.